L’adoctrinament de l’escola catalana per Òscar Dalmau

El guionista, locutor de ràdio i presentador de televisió Oscar Dalmau va escriure no fa gaire el “Manual d’adoctrinament de l’escola catalana”, un llibre en to d’humor que alguns van entendre que era un veritable manual d’adoctrinament dels nostres infants i joves. No van entendre la sàtira del llibre i fins i tot, alguns com VOX, varen demanar la seva prohibició.

El podem trobar a les llibreries i plataformes de venda en línia per poc menys de 20 euros. L’Òscar fa una sinopsi del seu manual amb aquestes paraules:

“El llibre és el manual definitiu per ajudar els mestres a adoctrinar l’alumnat de les escoles catalanes. L’autor ha manipulat sense escrúpols textos i dibuixos de llibres infantils -publicats fa més de cinquanta anys per l’editorial La Galera- amb l’objectiu d’ensinistrar les criatures i guiar-les en el noble art de servir la causa catalana.”

És a dir, el que durant més de quaranta anys va fer el dictador amb els infants catalans. Precisament l’Òscar diu que va arribar a comprar un manual d’una assignatura que s’impartia en les escoles dels anys 50 i 60 del segle passat, ‘Formación del Espíritu Nacional’ i algun dels passatges que ell recull en el seu ‘Manual d’adoctrinament de l’escola catalana’, són una fidel rèplica del que es feia a les escoles catalanes de meitat del segle passat.

La gent de VOX, C’s i companyia es van prendre al peu de la lletra el que escriu l’Òscar. Des del compte oficial de Twitter del partit d’extrema dreta es va poder llegir això:

‘Intolerable la edición del libro infantil ‘Manual de adoctrinamento de la escuela catalana‘, así en castellano, con el mensaje España nos roba. Este es el nivel demencial del separatismoDesde Vox exigimos a la izquierda y al separatismo que saque las zarpas de nuestros hijos‘.

El passat 14 de maig el programa Preguntes Freqüents de TV3 contraprogramant el Festival d’Eurovisió, l’Òscar Dalmau ens va oferir un vídeo on interpreta el paper d’un ‘professor adoctrinador’ d’adolescents. Veiem el vídeo, que és força divertit.

La definició de ‘xarnego’ en toc d’humor per l’Òscar Dalmau.

 

Tags: Oscar Dalmau

Notícies semblants: