Andorra inaugura el Pont Tibetà de Canillo, el segon més llarg del món.

Pont Tibetà de Canillo – Foto: Twitter Comú de Canillo

Andorra, el nostre país veí, va inaugurar ahir el Pont Tibetà de Canillo, el segon pont penjant per a vianants més llarg del món amb 603 metres de longitud. Una passarel·la que es pot recórrer a 1875 metres d’altitud per aquells que no pateixin de vertigen. Sens dubte es convertirà en un dels atractius del petit país dels Pirineus que més enllà del comerç i la neu està cercant una nova forma d’atraure el turisme.

El pont sobrevola la Vall del Riu, un dels paratges naturals més espectaculars dels Pirineus a 158 metres de terra. Avui i demà es podrà visitar gratuïtament en aquestes dues jornades de portes obertes, a partir del dissabte el preu serà de 12 euros. Si a més voleu fer la visita al mirador del Roc del Quer que té un preu de 5 euros, gaudireu d’un descompte del 50%, per les dues experiències.

S’estima que durant la primavera, estiu i tardor, 75.000 persones visitin el Pont Tibetà de Canillo, que té una capacitat de càrrega de 600 persones simultàniament, encara que per fruir d’una bona experiència i poder contemplar el paisatge l’afluència òptima seria de 165 persones per hora, unes 60 en el mateix moment.

Per arribar al pont, el Comú de Canillo que ha invertit 4,6 milions d’euros en el projecte, ha habilitat un servei d’autobús amb sortida i arribada al poble de Canillo.

Les xifres del Pont Tibetà de Canillo:

✅ Longitud: 603 metres.
✅  Altitud des de l’Armiana: 1.875 metres.
✅  Altitud des del Coll de Cauba: 1.884 metres.
✅  Altitud màxima amb relació al terra: 158 metres.
✅  Amplada: 1 metre.
✅  Càrrega màxima: 600 persones (100 kg/m²).
✅  Pes total: 200 tones.
✅  Cables portadors: 4/ Diàmetre nominal de 72 mm.
✅  Cables laterals en el vent: 2/ Diàmetre nominal de 44 mm.

Us atreviríeu a traspassar els 603 metres de longitud d’aquest pont?

També us pot interessar:

Andorra compta amb un nou atractiu turístic, el Mirador Solar d’Ordino Arcalís a 2.700 metres. (16/07/2021)

Tags: Andorra

Notícies semblants:

Últimes Notícies