Ja són quatre anys sense Pau Donés

Avui fa quatre anys que Pau Donés ens va deixar a causa d’un càncer que va arrossegar durant els darrers anys de la seva vida. Malgrat totes les forces que va posar, la maleïda malaltia li va guanyar la partida al cantant de Jarabe de Palo.

En Pau Donés no va tenir una vida fàcil, un nen hiperactiu i dislèxic que va poder superar moltes de les dificultats que va trobar en el camí gràcies a la música. Un adolescent que es va refugiar en la seva passió quan amb tan sols setze anys, la seva mare va decidir marxar voluntàriament d’aquest món. En una entrevista que va concedir al programa ‘El divan’ de la Sílvia Cóppulo a TV3 dos anys abans de la seva mort, en Pau va dir: “Al costat d’un suïcidi, el meu càncer és una grip”.

Amb aquesta cançó, en Pau va voler recordar aquells moments tan tristos de la seva vida. Escoltem ‘Mama’.

Pau Donés va morir jove, tan sols tenia 53 anys i ho va fer envoltat dels seus familiars i amics més estimats a Bagergue el poblet de la Vall d’Aran que ell tant estimava. Mesos després de la seva mort li va ser atorgada la Medalla d’Or al Mèrit en Belles Arts a títol pòstum.

En Pau va saber viure, però també va saber morir, en els darrers dies ens va donar una lliçó de com afrontar la mort, amb el documental Eso que  me das” fet pel seu amic Jordi Évole. En Jordi ens explica com el van fer.

Una de les preguntes que sovint li feien al Pau era qui era ‘La Flaca’ i si va existir aquella misteriosa dona que li va inspirar la cançó que els va dur a la fama. En més d’una ocasió ell va explicar la història d’aquella dona de qui es va enamorar, però no va ser correspost, per això la cançó diu “Por un beso de la flaca, yo daría lo que fuera…”

Va existir “La Flaca” d’en Pau Donés? – Qui era aquesta misteriosa dona?

Podeu veure el documental “Eso que tu me das” complet 👉 aquí.

Tags: Pau Donés

Notícies semblants: