Una trentena de ferits en el xoc d’un tren de Rodalies a Vila-seca

Encara no fa un més que es produïa un accident que va costar la vida del maquinista d’un tren de FGC que va col·lidir amb un tren de mercaderies a Sant Boi de Llobregat, quan s’ha produït un altre accident ferroviari en terres catalanes que deixa un balanç d’una trentena de persones ferides.

Ahir al voltant de les 10 de la nit un tren de passatgers de la línia R16 de Rodalies-Renfe que feia el recorregut entre Barcelona i Tarragona va xocar contra una locomotora de FGC de transport de mercaderies, a les proximitats de l’abaixador de Vila-Seca.

En el tren de passatgers viatjaven una setantena de persones, 30 de les quals van quedar ferides a causa de la col·lisió, cinc d’elles amb pronòstic greu que van ser traslladades a l’Hospital de Santa Tecla i al Joan XXIII de Tarragona i 17 lleus derivats a altres centres. L’accident va obligar a suspendre la circulació de trens en tots dos sentits entre Tarragona-Vila-seca i Cambrils-Reus, fins a les set d’aquest matí que ha quedat restablerta, però només per una via.

Adif i els Mossos d’Esquadra han obert la corresponent investigació per esbrinar les causes de l’accident. Protecció Civil va informar que la locomotora havia xocat pel darrere contra el tren de passatgers, però després Adif ha informat en un tuit que ha esborrat als pocs minuts que l’accident havia estat a causa d’una avaria en els frens de la locomotora.

Segons ha informat fa uns moments RAC1, el maquinista de la locomotora de FGC avariada, va avisar al comandament que no tenia frens i no podria aturar-se en arribar a la zona de l’accident. Des del comandament van intentar contactar amb el tren de passatgers que venia per la mateixa via, però no van aconseguir la comunicació i tampoc van tenir temps per canviar les agulles perquè el tren de passatgers fos desviat a l’altre via que estava lliure. Ara estan estudiant perquè no van poder contactar per evitar l’accident.

La resta de passatgers que van poder sortir pel seu propi peu, van anar caminant fins a l’estació de Vila-seca que estava a pocs metres de l’accident i des d’allà van poder seguir el viatge amb el servei organitzat per carretera.

Notícies relacionades:

Un mort i 83 ferits lleus en un xoc de trens de FGC al Baix Llobregat (16.05.2022)

Tags: Accidents, FGC, Renfe, Tren

Notícies semblants: