Les gavines representen un perill pels  visitants dels cementiris de Barcelona

Cementiris de Barcelona recomana no visitar als difunts en les hores centrals del dia que són les de més calor, per evitar ser atacats per les gavines que nidifiquen en ells. Segons ha publicat Betevé, aquestes aus d’una mida considerable poden atacar a les persones si veuen amenaçades les seves cries.

L’any passat dos cementiris de la ciutat, el de Montjuïc i el de Poblenou, van aconsellar anar amb paraigües per protegir-se, després de registrar algun atac als visitants. Aquest any recomanen anar a primera o última hora del dia que és quan les gavines estan “menys actives”.

Ja fa temps que l’empresa que gestiona els cementiris de Barcelona pren mesures per intentar que les gavines no nidifiquen en ells, com apropar falcons o àligues que les obliguin a marxar. No és l’únic indret on aquestes aus representen un problema, també s’han pres mesures per allunyar-les del Mercat de la Boqueria.

Fa uns dies l’Ajuntament de Barcelona va fer pública unes actuacions per tal de controlar els coloms i gavines que darrerament es veuen al mercat. L’ajuntament destinarà una partida de 660.000 euros per instal·lar un sistema de control d’aus tant a l’interior com a l’exterior del mercat, per evitar les molèsties als visitants i la brutícia que deixen.

Darrerament, a Barcelona la població de cotorres, espècie exòtica invasora procedent de Llatinoamèrica, l’Àfrica o l’Índia, ha augmentat considerablement, s’ha duplicat en l’espai de cinc anys. De les 5.000 cotorres que hi havia el 2015, el 2020 se’n comptabilitzaven 10.000 i continuen creixent. Segons el consistori barceloní representen “riscos per a la salut i pot danyar parcs i jardins, mobiliari urbà, alterar l’ecosistema autòcton i provoca molèsties pel soroll”.

Per evitar que continuï la proliferació l’ajuntament destinarà una partida de 154.000 euros per procedir a la retirada de nius, ous i polls de les cotorres dels arbres de la ciutat, que es dipositaran en caixes i es duran a un “gestor degudament acreditat per la gestió d’aquest tipus de residus”.

Notícies relacionades:

Les gavines ataquen als visitants dels cementiris de Barcelona. Recomanen anar amb paraigües (17.06.2021)

Tags: Barcelona, Cementiris, Gavines

Notícies semblants: