Estrasburg condemna a Espanya per la filtració de dades personals de 33 jutges catalans

Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH)

El Tribunal Europeu dels Drets Humans (TEDH) d’Estrasburg ha dictat sentència condemnatòria contra l’Estat espanyol per la filtració que es va fer al diari ‘La Razón‘ l’any 2014 de les dades personals de 33 jutges catalans, que s’havien posicionat a favor del dret a decidir de Catalunya.

La foto del DNI dels magistrats es va fer pública arran d’uns informes elaborats per la policia espanyola. L’alt tribunal europeu considera que aquests informes sobre els jutges es van fer únicament per les opinions polítiques que tenien, fet que vulnera el seu dret a la intimitat garantit per l’article vuit de la convenció europea dels drets humans.

Els 33 jutges van signar un manifest a favor del dret a decidir poc abans de la consulta del 9-N del 2014 sobre la independència de Catalunya. El TEDH considera que el sol fet que es fessin els informes policials per aquest motiu, ja suposa la vulnerabilitat del seu dret a la intimitat.

Els jutges van denunciar el fet al jutjat d’instrucció 15 de Madrid que va arxivar la causa per considerar que es tractava d’un delicte penal, però no hi havia suficients motius per atribuir el delicte a una persona concreta. Vint dels trenta-tres jutges van recórrer l’arxivament de la causa a l’Audiència Provincial de Madrid, però també va desestimar la denúncia. Els afectats van acudir al TEDH que avui els ha donat la raó.

Ara caldrà saber quines conseqüències tindrà aquesta sentència per a l’Estat espanyol.

Tags: Estrasburg, Indepèndencia, TEDH, Tribunals

Notícies semblants: