Creixen tomaqueres enmig de la Diagonal de Barcelona

Fa poc més d’un any quan s’iniciaven les obres del col·lector de l’avinguda Diagonal de Barcelona, es va descobrir restes arqueològiques d’un paisatge urbà anterior a la construcció de l’Eixample de Cerdà. Ara hem pogut veure una imatge força curiosa enmig d’una de les avingudes que travessen la ciutat, han crescut unes tomaqueres dins del tancat per les obres de la connexió dels dos tramvies de Barcelona.

Una imatge amb què els vianants queden sorpresos, veient uns tomàquets, alguns ja vermells a punt de collir i altres verds que estan creixent. No sabem com poden haver crescut allà, si algú els va plantar o potser algun treballador menjava un entrepà amb pa amb tomàquet i va caure alguna llavor que ha germinat. Potser és una espècie d’abans de la construcció de l’eixample que ha brotat per alguna llavor enterrada fa més de cent anys.

Una desena de tomaqueres es poden veure molt a prop de la confluència de l’avinguda Diagonal amb el Passeig de Sant Joan. Des que Betevé va avançar la notícia molta gent s’apropa a fer fotografies per després penjar-les a les xarxes socials, cosa que ha inspirat comentaris força divertits, com el de la Iaia Sunsión que diu: “Si canalla, són tomaqueres, al bell mig de la Diagonal. D’aquí poc hi trobarem quatre gallines i un ramat de bens pasturant”.

Notícies relacionades:

Les obres del col·lector de la Diagonal de Barcelona treuen a la llum restes arqueològiques anteriors a l’Eixample. (03/04/2021)

Espectacular fuita d’aigua al passeig de Sant Joan de Barcelona (23/03/2021)

Tags: Barcelona, Diagonal, Tomàquets

Notícies semblants: