Anna Gabriel torna de l’exili i es presenta voluntàriament al Tribunal Suprem

L’exdiputada de la CUP Anna Gabriel, ha tornat de l’exili i s’ha presentat avui voluntàriament davant el Tribunal Suprem, per regularitzar la seva situació judicial. “Amb la finalitat de posar-se a disposició del tribunal i regularitzar la seva situació processal de rebel·lia”, segons ha informat el Suprem. L’Anna Gabriel va marxar a principis del 2018 cap a Suïssa igual que va fer l’exdiputada d’ERC, Marta Rovira.

Després de quatre anys residint a Ginebra, avui ha tornat i després de presentar-se al Suprem acompanyada del seu advocat Íñigo Iruín, ha quedat en llibertat amb una citació per declarar en els pròxims dies. El magistrat del Suprem, Pablo Llarena acusava Gabriel de desobediència, però quan va ser citada a declarar, va decidir marxar a Suïssa. Igual que en el cas de Meritxell Serret, la desobediència no comporta penes de presó.

En una entrevista concedida a TV3 pocs dies després de marxar de Catalunya, Anna Gabriel va dir que marxava per denunciar una persecució política i que s’estava aplicant “el dret penal de l’enemic” als líders independentistes que havien promogut el referèndum de l’1-O.

Tags: Anna Gabriel

Notícies semblants: