Ahir es va celebrar a Londres la gala dels The World‘s 50 Best Restaurants, que cada any premia els millor restaurants del món i en tercera posició trobem al ‘Disfrutar‘ del carrer Villarroel, 163 de Barcelona. El restaurant dirigit per Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas ocupava la cinquena posició en l’edició de l’any passat.
Tots tres xefs es van formar i treballar com a xefs de cuina a El Bulli de Ferran Adrià on van estar fins que va tancar. L’any 2011 van unir les seves forces i van obrir el ‘Compartir’ a Cadaqués i tres anys més tard van aterrar a Barcelona amb el ‘Disfrutar‘
L’organització dels The World‘s 50 Best Restaurants, defineix l’oferta gastronòmica del ‘Disfrutar‘ com “una experiència gastronòmica emocionant i vertiginosa en una muntanya russa”. “Una cuina dissenyada per a complaure, sorprendre i emocionar”. En primera posició ha quedat el ‘Geranium‘ de Copenhagen seguit del Central de Lima.
El @DisfrutarBCN TERCER al rànquing dels 50 millors restaurants del món. Millora dues posicions. Londres gala dels #Worlds50Best @TheWorlds50Best.@324cat @tv3cat @Catinformacio @CatalunyaRadio pic.twitter.com/P2l0kJoDFG
— Coia Ballesté Brumós (@CoiaBalleste) July 18, 2022
Enhorabona al Disfrutar de Barcelona. Tercer millor del món. Increíbles!!😃💛 pic.twitter.com/ryLWjO00ZR
— Rouse Pla (@RousePla) July 19, 2022
🎥 El Restaurant @DisfrutarBCN ja és el tercer del món! I així ho ha celebrat tot l’equip 🍾 pic.twitter.com/gzOX6qbPVj
— Blai Marsé (@blaimarse) July 18, 2022
Learn more about this year’s edition of The World’s 50 Best Restaurants 2022, sponsored by S.Pellegrino & Acqua Panna, here: https://t.co/cVkkBtVnmx #Worlds50Best @SanPellegrino pic.twitter.com/sruO4i9WSE
— The World's 50 Best (@TheWorlds50Best) July 19, 2022
Una altra bona notícia per a Catalunya és que un dels tres germans Roca ha rebut el premi al millor sommelier del món. Josep Roca al que l’organització defineix com a “el mag del maridatge que comparteix modestament el seu coneixement i passió”. Josep és el mitjà dels tres germans i dirigeix el menjador del Celler de Can Roca, dues vegades premiat com el millor restaurant del món.
Destaquen que a diferència de la majoria de restaurants, on els vins són els que acompanyen els plats, es tria el vi en funció de l’àpat, al Celler de Can Roca sovint és tria el plat en funció del vi que vol servir el sommelier. En l’edició d’enguany dels The World‘s 50 Best Restaurants, s’ha creat el premi Beronia World‘s Best Sommelier, que ha acabat en mans de Josep Roca.
Josep Roca takes home the inaugural Beronia World's Best Sommelier Award! #Worlds50Best #elcellerdecanroca @CanRocaCeller @JosepPituRoca @BodegasBeronia pic.twitter.com/7gHm1gNsyi
— The World's 50 Best (@TheWorlds50Best) July 18, 2022
La restauració catalana referent a la Gala dels 50 millors restaurants del món a Londres. @DisfrutarBCN 3er enguany. I @CanRocaCeller i @elBulli_oficial @ferranadria presents tota la cerimònia amb referències i entrega premis.#Worlds50Best @324cat @CatalunyaRadio @Catinformacio pic.twitter.com/N8nefIrzYO
— Coia Ballesté Brumós (@CoiaBalleste) July 18, 2022