Un restaurant català en el podi dels millors restaurants del món i Josep Roca escollit el millor sommelier

Ahir es va celebrar a Londres la gala dels The World‘s 50 Best Restaurants, que cada any premia els millor restaurants del món i en tercera posició trobem al Disfrutar del carrer Villarroel, 163 de Barcelona. El restaurant dirigit per Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas ocupava la cinquena posició en l’edició de l’any passat.

Tots tres xefs es van formar i treballar com a xefs de cuina a El Bulli de Ferran Adrià on van estar fins que va tancar. L’any 2011 van unir les seves forces i van obrir el ‘Compartir’ a Cadaqués i tres anys més tard van aterrar a Barcelona amb el ‘Disfrutar

L’organització dels The World‘s 50 Best Restaurants, defineix l’oferta gastronòmica del ‘Disfrutar‘ com “una experiència gastronòmica emocionant i vertiginosa en una muntanya russa”. “Una cuina dissenyada per a complaure, sorprendre i emocionar”. En primera posició ha quedat el ‘Geranium‘ de Copenhagen seguit del Central de Lima.

Una altra bona notícia per a Catalunya és que un dels tres germans Roca ha rebut el premi al millor sommelier del món. Josep Roca al que l’organització defineix com a “el mag del maridatge que comparteix modestament el seu coneixement i passió”. Josep és el mitjà dels tres germans i dirigeix el menjador del Celler de Can Roca, dues vegades premiat com el millor restaurant del món.

Destaquen que a diferència de la majoria de restaurants, on els vins són els que acompanyen els plats, es tria el vi en funció de l’àpat, al Celler de Can Roca sovint és tria el plat en funció del vi que vol servir el sommelier. En l’edició d’enguany dels The World‘s 50 Best Restaurants, s’ha creat el premi Beronia World‘s Best Sommelier, que ha acabat en mans de Josep Roca.

Tags: Millor restaurant

Notícies semblants: