El Mobile World Congress es podria quedar a Barcelona per sempre.

Encara no fa un mes us anunciàvem que el el Mobile World Congress es quedava a Barcelona com a mínim fins a l’any 2030. Ahir es va signar el contracte entre les administracions tant catalanes com de l’Estat i els responsables del Mobile, però amb una novetat molt important per a la ciutat de Barcelona que fins ahir no hi havia transcendit.

El contracte signat va més enllà del 2030, contempla una pròrroga tàcita si cap de les parts l’oposa. Això significa que Barcelona serà la seu permanent del congrés més important del món sobre comunicació mòbil i noves tecnologies, així ho van anunciar ahir en l’acte de presentació al que van ser presents: El conseller delegat de GSMA, John Hoffman, el director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, el vicepresident de la Generalitat Jordi Puigneró, l’alcaldessa de Barcelona Ada Colau i la vicepresidenta espanyola Nadia Calviño.

Segons John Hoffman, Barcelona és molt més que una ciutat”, “Barcelona és l’element clau del què el Mobile vol arribar a ser”.

Per part de les administracions es comprometen a l’ampliació del recinte de Gran Via de l’Hospitalet abans de finals del 2026; un augment de la inversió per a la celebració del MWC que passarà de cinc a vuit milions d’euros per a cada administració (Generalitat, Estat i Ajuntament), el que fa un total de 24 milions en lloc dels 15 actuals i garantir 25.000 places hoteleres durant els dies de la celebració del congrés.

El vicepresident i conseller de polítiques digitals Jordi Puigneró va voler destacar que: “Per a Catalunya, els Jocs Olímpics del segle XXI, són el Mobile World Congress. Per part de l’alcaldessa Ada Colau vol que “els ingressos que genera el Mobile arribin a tots els barris de la ciutat”.

Segons va explicar Hoffman “hi havia moltes ciutats interessades”, com París o Dubai, en canvi, Madrid mai ha estat una possibilitat per a la GSMA.

Notícies relacionades:

https://www.magradacatalunya.cat/2022/06/28/el-mobile-world-congress-es-queda-a-barcelona-almenys-fins-a-lany-2030/

Tags: Barcelona, Mobile World Congress

Notícies semblants: