Tapar la lletra E d’Espanya de la matrícula dels cotxes ja no és il·legal

Vint-i-dos anys després que s’introduís el distintiu del país en les plaques de matrícules europees, el Ministeri de l’Interior espanyol ha dictaminat que tapar la ‘E’ d’Espanya és legal i ha revocat les multes que havia interposat al polític del Bloc Nacionalista Gallec (BNG), Bieito Lobeira.

Lobeira havia rebut diverses sancions per haver tapat la ‘E’ d’Espanya amb un adhesiu amb les lletres de ‘GZ‘ distintives del país gallec. Els agents que interposaven les multes argumentaven que el distintiu obstaculitzava la identificació del vehicle, cosa sense sentit, ja que a Lobeira li van arribar totes les multes al seu domicili, per tant, el tenien plenament identificat.

Va ser durant la legislatura de José María Aznar quan es va aprovar la Llei de Matriculació de l’any 2000 per la que els països europeus haurien de posar el distintiu del país, eliminant el de la província, land, cantó o departament. A partir d’aquell moment el govern del PP va ‘aconsellar’ a la policia sancionar si es tapava o modificava la ‘E’ d’Espanya, malgrat que la llei no ho contemplava.

Ara el Ministeri de l’Interior reconeix que el fet de tapar-la no dificulta la identificació del vehicle. La majoria de multes s’han posat a Catalunya, quan alguns conductors posaven el distintiu CAT amb la senyera. També es van interposar denúncies al País Basc i a Galícia.

Això obre la porta a què la resta de ciutadans i ciutadanes que en aquests vint-i-dos anys han estat sancionats i encara no han pagat la multa puguin recórrer la sanció, com el diputat de la CUP, Albert Botran que va ser sancionat per tapar-la amb l’adhesiu CAT.

Si ara us decidiu a posar l’adhesiu CAT, aneu amb compte si viatgeu a la Catalunya Nord, allà sí que està prohibit.

Notícia del 17/01/2021

https://www.magradacatalunya.cat/2021/01/17/franca-prohibeix-el-cat-i-la-senyera-a-les-matricules-franceses-que-sovint-es-veien-a-la-catalunya-nord/

Tags: CAT, Matrícula

Notícies semblants: