Els vint motius del director d’Ona Mediterrània per no assistir a la recepció del Rei Felip VI al Palau de Marivent.

Tomeu Martí i Florit, el director de la cadena de ràdio mallorquina, Ona Mediterrània va rebutjar la invitació a la recepció que la Casa Reial va fer ahir 4 d’agost al Palau de Marivent amb motiu de les vacances que cada any fa tota la família a Mallorca.

Segons publica el Diari de Balears els 20 motius que argumenta en Tomeu i que va transmetre al Rei Felip VI són els següents:

“He rebut la vostra invitació per a la ‘recepció’ que es farà el proper dijous, 4 d’agost de 2022, en el Palau de Marivent.

✔  Tenc el plaer de comunicar-vos que no hi vendré i aprofit per fer-vos una breu relació dels motius.

✔  Perquè sempre m’he oposat a la monarquia com a forma de govern, cosa que, per cert, m’ha valgut diverses detencions i persecució policial.

✔  Perquè som demòcrata que, entre moltes altres coses, vol dir que crec que els governants han de ser elegits en votacions i no per ser els fills d’algú en concret.

✔  Perquè si avui sou rei d’Espanya és perquè hi va haver una dictadura criminal que es va voler perpetuar a través del vostre pare i la seva descendència.

✔  Perquè la invitació que m’enviau està escrita exclusivament en llengua castellana. Per ignorància o mala voluntat s’ha obviat l’única llengua pròpia d’aquesta terra que és la llengua catalana.

✔  Perquè, de fet, els reis Borbons han estat sempre enemics de la llengua catalana i l’han volguda exterminar, ja fos per ‘justo derecho de conquista’ o ja fos amb allò ‘que se note el efecto sin que se note el cuidado‘.

✔  Perquè la recepció es fa en un lloc que no és ca vostra. Un lloc que ocupau il·legítimament i que és propietat dels ciutadans de Palma.

✔  Perquè la monarquia espanyola, que vós encarnau, representa la negació del dret a l’Autodeterminació de les nacions que conformen l’Estat.

✔  Perquè sou la viva representació del masclisme consagrat a la Constitució espanyola, que en el seu article 57.1 fa prevaldre l’home per davant de la dona.

✔  Perquè tenc fortes conviccions pacifistes i antimilitaristes i vós sou el cap suprem de les forces armades espanyoles.

✔  Perquè sou el cap d’un Estat podrit que reprimeix, tortura, empresona, assetja, espia… els dissidents polítics.

✔  Perquè sou part de la família Borbó, que tants patiments ha inflingit als ciutadans de Mallorca i tant ha robat als súbdits del Regne d’Espanya.

✔  Perquè heu fet tot el possible per tapar la corrupció extrema del vostre pare.

✔  Perquè en la ‘recepció’ a la qual me convidau hi haurà els representants de l’extrema dreta feixista, que usen actes com aquest per publicitar-se.

✔  Perquè per culpa vostra hi ha gent que hauria de poder venir a Mallorca lliurement i no ho poden fer i han de patir la duresa de l’exili.

✔  Perquè sou el cap dels qui el primer d’octubre de 2017 varen apallissar ciutadans pacífics que només pretenien votar i en el vostre infame discurs del 3 d’octubre del 2017 ho vareu justificar.

✔  Perquè amb el vostre nom honorau Felipe V, l’avantpassat que va massacrar milers de mallorquins.

✔  Perquè cada vegada que veniu a Mallorca, la vostra presència repercuteix en molèsties per als que hi vivim tot l’any.

✔  Perquè els cossos policíacs s’encarreguen de reprimir i neutralitzar les protestes que generen les vostres visites. I després alguns mitjans ens expliquen que heu passejat entre ‘aplausos y vítores‘.

✔  Perquè vull servar la memòria d’aquelles desenes de milers de republicans que varen morir per defensar la República.

✔  Perquè em sembla obscè i immoral el pressupost de doblers públics que manejau, mentre hi ha ciutadans de l’Estat que viuen en la pobresa”.

Cordialment,

Tomeu Martí i Florit

Tags: Felip VI

Notícies semblants: