15.000 euros de fiança pels excursionistes que vulguin pujar el Mont Blanc

En aquests darrers anys estem veient com la passió per pujar als grans cims del món ha augmentat considerablement, tan sols cal veure les imatges del K2 de fa uns dies amb una caravana de més de 100 persones que volien assolir el segon cim més alt del món a l’Himàlaia.

Ara l’alcalde de SaintGervais-les-Bains i conseller del Departament del Mont Blanc, Jean-Marc Peillex, ha decidit establir una fiança de 15.000 euros pels excursionistes que vulguin pujar al Mont Blanc. Aquesta fiança s’utilitzaria per sufragar les despeses del rescat en cas que l’excursionista patís algun accident i si malauradament acaba morint, també serviria per pagar l’enterrament.

Peilleix està fart que els francesos hagin de pagar les despeses de rescat de persones que en moltes ocasions, per la seva inexperiència, no fer cas a les recomanacions o no dur l’equipament necessari, acaben sent rescatades pels equips d’emergència. Estima que el rescat d’un escalador al Mont Blanc té un cost de 10.000 euros i l’enterrament 5.000.

“Volen fer el cim amb la mort a la motxilla, molt bé! Doncs cobrem-los per endavant el cost del rescat i l’enterrament”, ha dit Peillex. Així que a partir d’ara els agosarats que vulguin fer el cim més alt dels Alps francesos hauran de deixar una fiança de 15.000 euros, per sufragar les despeses d’un possible accident mortal.

Aquest any amb la sequera que hi ha i les onades de calor que estem patint a causa del canvi climàtic, estan desaconsellant l’ascens al Mont Blanc per perill de despreniments de roques a causa del desgel de la neu per la calor. Només cal veure l’accident que es va produir a principis de juliol a la glacera de la Marmolada dels Alps italians en el que van morir 11 persones a causa d’una allau.

La glacera estava debilitada a causa de l’escalfament global i va haver-hi un despreniment d’un gran bloc de gel que va provocar una allau de gel i roques que va passar per damunt dels alpinistes que estaven intentant l’ascensió del pic més alt de les Dolomites amb 3.300 metres d’altitud. Quan ha costat el rescat d’aquestes 11 persones i de les que afortunadament van sobreviure? L’alcalde de SaintGervais-les-Bains ho té clar, ho hauran de pagar ells amb la fiança.

Notícies relacionades: (28/07/2022)

Embús amb més de 100 persones per pujar al K2, la segona muntanya més alta del món

Tags: Mont Blanc

Notícies semblants:

Últimes Notícies