Una Laura Borràs exultant i somrient saluda als manifestants que van trencar el minut de silenci en record de les víctimes del 17-A.

Ahir durant l’acte en record de les víctimes del terrible atemptat succeït ara fa cinc anys a la Rambla de Barcelona, un grup de manifestants independentistes, va trencar el protocol de l’acte amb escridassades a les autoritats, reclamant una comissió d’investigació sobre els fets ocorreguts el 17 d’agost del 2017 a Barcelona i Cambrils.

Un centenar de persones es van situar darrere les tanques que delimitaven l’espai de l’acte oficial per demostrar el seu rebuig a la forma en què el govern central ha investigat els dos atemptats. Duien cartells on es podia llegir: “Exigim la veritat” o “Reclamem responsabilitats”, entre altres.

Mentre s’estava fent el minut de silenci un dels manifestants ha iniciat l’escridassada recordant allò que va dir el comissari Villarejo, que el CNI havia permès l’atemptat per tal de donar un “petit esglai” a Catalunya. A partir d’aquell moment altres manifestants s’han unit a la protesta.

Al final de l’acte els manifestants i els familiars de les víctimes han protagonitzat un enfrontament verbal, però potser el menys adequat de l’acte va ser quan la presidenta del Parlament suspesa fa uns dies, Laura Borràs, amb una cara somrient va anar a saludar als manifestants donant-los les gràcies pel seu suport.

No dubtem de la necessitat que es faci una comissió per a la investigació dels fets, però potser el moment per reclamar-ho no era durant l’acte en record a les víctimes. Ahir era un acte pels familiars de les persones que malauradament van morir i les persones que van quedar ferides. Es podia haver esperat a la finalització de l’acte per fer les seves reivindicacions. I que Laura Borràs es mostrés tan exultant i somrient en aquells moments, al nostre entendre, tampoc va ser molt encertat.

Aviat va haver-hi reaccions a les xarxes socials, començant per Junts per Catalunya rebutjant la interrupció del minut de silenci: “Volem expressar el més enèrgic rebuig a la interrupció del minut de silenci d’avui en la Rambla de Barcelona”. L’exsecretari general del partit de Laura Borràs, Jordi Sánchez, també es va voler donar la seva opinió amb aquestes paraules: “No hauria d’haver hagut cap protagonisme més que el dels familiars de les víctimes”. “No era el lloc ni per trencar el minut de silenci ni el moment per buscar protagonismes polítics”.

 

Tags: Atemptats, Laura Borràs

Notícies semblants: