La cervesa solidària de Besalú per ajudar a una família amb una nena que pateix càncer.

Iris és una cervesa solidària que s’elabora a Besalú i també el nom d’una nena de dos anys que pateix càncer. El pare de l’Iris regenta un obrador a Besalú on elaborava cerveses artesanes. Malauradament, quan el càncer de l’Iris va entrar a casa seva, tant el pare com la mare van haver de deixar de treballar per estar al costat de la seva filla i fer front a la malaltia.

A l’Iris se li va detectar un tumor al cerebel del qual ha estat intervinguda en diverses ocasions i després s’ha sotmès al tractament oncològic, primer en l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona, però posteriorment van haver de traslladar-se a Madrid per un tractament amb radioteràpia de protons.

Fa sis mesos que el pare té el negoci tancat i la mare tampoc treballa. Van sol·licitar la CUME, el subsidi per la cura d’un menor amb una malaltia greu quan els pares han de reduir la seva jornada laboral o fins i tot deixar de treballar. Finalment, els hi han concedit, però només a la mare, ja que segon la llei tan sols un dels progenitors pot gaudir d’aquesta ajuda. Els pares de l’Iris han engegat una campanya per tal que es modifiqui la llei i siguin els dos progenitors els que puguin rebre el subsidi.

El pare ha continuat pagant la seva quota d’autònoms i les despeses fixes del negoci, malgrat que no té ingressos. Ara que han pogut estar uns dies a Besalú els veïns del poble, que havien pensat a fer alguna campanya solidària per ajudar a la família de l’Iris, li van proposar al pare, ja que ell elaborava les cerveses Forca, que fes una cervesa especial etiquetant-la com cervesa Iris i ells la vendrien en les botigues del poble.

En principi el pare no ho veia gaire clar, pel fet que la nena continua el tractament a Barcelona i ell no es podia dedicar a fer cervesa. La solidaritat del poble el va ajudar, una altra empresa de cerveses artesanes també de Besalú, Hopsters‘ ha elaborat la cervesa Iris que es distribueix entre les botigues del poble i a través d’una pàgina web que una altra empresa d’informàtica, ‘Sibi.cat’ ha creat solidàriament. Tot el poble s’ha bolcat en l’ajuda a la família de l’Iris, fins i tot el cap de cardiologia de l’hospital Josep Trueta de Girona, que és veí de Besalú, a través del seu perfil de Twitter demana que comprem la cervesa Iris.

Si visiteu Besalú, que és un dels pobles més bonics de Catalunya i escollit per la revista de viatges ‘Lonely Planet‘ com el segon poble d’interior més bonic d’Espanya, aprofiteu per comprar la cervesa Iris, que trobareu a la Carnisseria Estela o a la botiga de regals Júlia del carrer Major de Besalú.

També podeu col·laborar amb aquesta iniciativa solidària comprant-la 👉 cervesairis.cat.

 

Tags: Besalú, Cervesa, Solidaritat

Notícies semblants: