El pistoler de Tarragona rebrà l’eutanàsia avui

El pistoler de Tarragona en una imatge captada de YouTube.

Eugen Sabau, el conegut com el pistoler de Tarragona, rebrà avui l’eutanàsia a l’Hospital penitenciari de Terrassa on està ingressat, després que el Tribunal Constitucional rebutgés admetre a tràmit el recurs que havien interposat algunes de les víctimes contra la resolució de l’Audiència de Tarragona que el passat 4 d’agost va autoritzar l’eutanàsia.

La titular del jutjat número cinc de Tarragona ha denegat la llibertat que havia demanat Sabau per tal de passar els últims dies de vida en companyia de la seva família i poder acomiadar-se. Malgrat que el detingut està tetraplègic i no pot fugir per si sol, la jutgessa entén que podria existir risc de fugida si Sabau obté col·laboració d’una altra persona. El que sí que li han concedit en aquests darrers dies és un règim de visites més àmplies, perquè els familiars es puguin acomiadar d’ell.

Segons explica la magistrada en un auto: “S’adverteix que, en cas d’acordar-se la llibertat provisional de l’investigat, continuaria concorrent un elevat risc de fugida, perquè en aquest cas el pacient passaria a ingressar en un hospital ordinari sense vigilància policial de cap mena, on qualsevol tercer, familiar o amic, podria accedir fàcilment al mateix i facilitar-li la fugida”.

Encara que l’administració de l’eutanàsia està prevista per avui, no es descarta la possibilitat que per part de les víctimes s’hagi contemplat la possibilitat de recórrer al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) o al procediment administratiu d’eutanàsia per aturar-la per via contenciosa.

Recordem que les víctimes van recórrer la decisió del tribunal de Tarragona, perquè volien que Sabau fos jutjat abans d’aplicar-li l’eutanàsia, ja que un cop mort, s’arxivaran totes les causes contra ell pels fets ocorreguts el 14 de desembre passat en una empresa de seguretat de Tarragona, quan Sabau va entrar armat i va començar a disparar als seus excompanys, en la fugida també va disparar a un Mosso d’Esquadra.

Recordem els fets: (14.12.2021)

🔴 ÚLTIMA HORA: El Mossos busquen l’autor d’un tiroteig en una empresa del centre de Tarragona que hauria causat almenys tres ferits

Detingut l’autor del tiroteig de Tarragona que ha causat quatre ferits aquest matí

Tags: Eutanàsia, pistoler, Tarragona

Notícies semblants: