‘Alcarràs’ de Carla Simón preseleccionada pels Oscars 2023

El pròxim 13 de setembre sabrem si ‘Alcarràs’, la pel·lícula de Carla Simón que va triomfar en la Berlinale, el Festival Internacional de cinema de Berlín, aconseguint l’Os d’Or, serà la pel·lícula que l’Acadèmia Espanyola de Cinema presentarà als Oscars 2023, com a candidata al premi a la Millor Pel·lícula Internacional.

No és el primer cop que un film de Carla Simón és preseleccionat per l’Acadèmia, amb ‘Estiu 1993’ va ser la finalista per representar a Espanya en els Oscars 2018, però no va aconseguir arribar a Hollywood. En una entrevista a RAC1, Carla Simón confia en aquesta oportunitat, ara tenen molta més experiència que fa quatre anys. ‘Alcarràs’ ha tingut molt bona acceptació en 50 països on s’ha estrenat, ara falta saber quina rebuda tindrà als Estats Units.

Les altres dues pel·lícules que competiran amb ‘Alcarràs’ són ‘As bestas, una pel·lícula ambientada a Galícia de Rodrigo Sorogoyen que es va presentar fora de concurs al Festival de Cannes i ‘Cinco lobitos, de la directora basca Alauda Ruiz de Azúa que va triomfar al Festival de Màlaga.

‘Alcarràs’ també ha estat preseleccionada pels Premis del Cinema Europeu que s’entregaran el 10 de desembre en una gala que se celebrarà a Reykjavík. El pròxim 8 de novembre sabrem quina serà la finalista. Les altres dues produccions són ‘Pacifiction‘, d’Albert Serra, ‘As bestas‘, de Rodrigo Sorogoyen.

Notícies relacionades: 

‘Alcarràs’ de Carla Simón, rep el primer l’Os d’Or al cinema català en el Festival de Berlín (17/02/2022)

Tags: Alcarràs, Carla Simón, Oscars

Notícies semblants: