L’ONU dictamina que Espanya va vulnerar els drets dels condemnats pel procés

Nova clatellada a la justícia espanyola. El Comitè de Drets Humans de les Nacions Unides amb seu a Ginebra ha dictaminat que Espanya va vulnerar els drets dels polítics condemnats pel procés, Oriol Junqueras, Raül Romeva, Josep Rull i Jordi Turull, pel fet de suspendre’ls dels seus càrrecs abans de ser condemnats per sentència pels fets ocorreguts amb motiu del referèndum de l’1 d’octubre del 2017. L’ONU considera que l’estat espanyol va incomplir el Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics

Quan van ser destituïts i apartats de la política catalana, Oriol Junqueras era el vicepresident del govern liderat per Carles Puigdemont i Romeva, Rull i Turull eren consellers, després de ser escollits per la ciutadania de Catalunya en les eleccions del 21 de desembre del 2017.

El comitè apunta que van ser suspesos després de ser acusats del delicte de rebel·lió malgrat que en totes les seves intervencions demanaven a la ciutadania que fossin pacífics. Finalment, van ser condemnats per Tribunal Suprem l’any 2019 per sedició, que no implica l’ús de la violència.

Tags: ONU, Presos polítics

Notícies semblants: