El president Pere Aragonès no assistirà a la manifestació de la Diada l’11 de Setembre

Segons ha avançat fa uns moments el programa ‘El Món’ de RAC1, dirigit per Jordi Basté, el president de la Generalitat Pere Aragonès no assistirà a la manifestació de la Diada de l’11 de setembre, organitzada per l’Assemblea Nacional Catalana i altres entitats independentistes.

Els motius que argumenta Pere Aragonès és per les diferències de criteris sobre el procés independentista que existeixen en aquests moments entre els partits i les organitzacions independentistes com l’ANC, que en el seu manifest per la Diada d’enguany diu:

“Ens cal preparar des d’ara un nou embat per la independència. I atès que, ara per ara, els partits autoanomenats independentistes no s’hi sumen, haurem de trobar nous camins i seguir l’exemple de moviments no violents per la independència com Gandhi a l’Índia”.

“Els partits independentistes s’han acomodat a les institucions. Després de la victòria independentista, malgrat l’aplicació del 155, a les eleccions de desembre de 2017, van sotmetre’s a les ordres de la justícia espanyola de no investir el guanyador a les urnes per evitar d’anar a la presó”.

“De la mateixa manera, després d’obtenir el 52% de vots independentistes a les eleccions de 2021, han deixat de costat el conflicte amb Espanya. Només el poble català farà efectiva la República”.

Amb aquest manifest de l’ANC, que es pot considerar ple de retrets cap als partits polítics, és raonable i coherent que el president Aragonès no vulgui anar a la manifestació. No és per por a sentir que li criden botifler, simplement és coherència amb la política que està aplicant el govern de la Generalitat, allunyada en aquests moments del que pensa l’ANC.

Fa pocs minuts parlàvem de botiflers, maulets i vigatans. Segur que aquest any a la manifestació sentirem algun crit de botifler cap a algun polític que s’acosti a la manifestació. No obstant és molt trist que insultin amb aquest mot del segle XVIII als polítics catalans que s’han passat tres anys a la presó per defensar les mateixes idees que proclama l’ANC. Els partits independentistes sembla que han posat un peu al fre en el procés per no veure’l viable en aquests moments, veurem si ho paguen a les urnes en les pròximes eleccions.

Pere Aragonès també ha anunciat que sí que participarà en tots els actes institucionals de la Diada de l’11 de setembre vinent.

Tags: Diada, Pere Aragonès

Notícies semblants: