MÚSICA

‘Camacu’, la família nord-americana que canta en català – Lletra i Videoclip Boig per tu de Sau 

Foto: Casal Bay Area (Califòrnia)

Camacu‘ és un grup de música familiar de Califòrnia que canta en diferents llengües com anglès, portuguès, brasiler, francès, hawaià i català. El formen la parella Mark i Nerissa i els seus dos fills Zoë i Trevor.

En una entrevista concedida a Exterior.cat, el Mark i la Nerissa expliquen que ells dos es van conèixer quan tots dos cantaven en un grup. Ell és enginyer informàtic i després d’anys treballant a Silicon Valley, van decidir que la seva vida necessitava un canvi. L’any 2012 van arribar a Barcelona perquè consideraven que era una ciutat amb oportunitats de trobar feina en el sector tecnològic i a més la llengua no seria problema perquè en Mark havia estudiat castellà en la universitat.

Es van establir a l’Eixample i molt aviat es van integrar, van escolaritzar els seus fills en català i ells el van aprendre ràpidament. Van estar tres anys a Barcelona i després van tornar als Estats Units. Un cop allà la música es va convertir en el hobby de la família, els fills van aprendre a tocar la guitarra i van veure que cantant cançons en català era una oportunitat per no perdre la llengua que havien après a Barcelona.

Ara són tota una banda familiar que fa actuacions en directe. Es van estrenar en un concert virtual, per culpa de la pandèmia, per celebrar la diada de Sant Jordi organitzada pel Casal Bay Area, el casal català del nord de Califòrnia. El seu repertori en català són cançons de Manel, Anna Roig, Sílvia Pérez Cruz, Sau, Blaumut, Sopa de Cabra, Mishima o Txarango.

Lletra de Boig per tu – Sau

En la terra humida escric
Saps que estic boig per tu
Em passo els dies esperant la nit.

Com et puc estimar
si de mi estàs tan lluny
servil i acabat boig per tu.

Sé molt bé que des d’aquest bar
jo no puc arribar on ets tu
però dins la meva copa veig
reflexada la teva llum, me la beuré
servil i acabat boig per tu

Quan no hi siguis al matí
les llàgrimes es perdran
entre la pluja que caurà avui

Em quedaré atrapat
ebri d’aquesta llum
servil i acabat boig per tu

Sé molt bé que des d’aquest bar
jo no puc arribar on ets tu
però dins la meva copa veig
reflexada la teva llum, me la beuré
servil i acabat boig per tu

Servil i acabat boig per tu.

Escoltem Boig per tu cantada per ‘Camacu

Tags: Camacu, Música

Notícies semblants: