El Liceu inaugura les noves portes obra de l’artista barceloní Jaume Plensa.

Foto: Twitter @Liceu_cat

Per celebrar el 175è aniversari del Gran Teatre del Liceu de Barcelona, l’edifici ubicat a la Rambla ha inaugurat les tres portes que cobreixen les tres arcades de la façana principal, obra de l’artista Jaume Plensa. L’obra porta per títol ‘Constel·lacions’ que segons l’autor “reflecteix la gran diversitat del món i la riquesa del diàleg entre les seves identitats”.

L’obra ‘Constel·lacions’ està formada per diferents lletres d’acer inoxidable de nou alfabets diferents, una metàfora a la diversitat de llengües i cultures que existeixen al món i una invitació a entrar per gaudir d’un llenguatge comú a totes les cultures, la música.

Consta de tres portes de 4×4 metres, d’un centímetre de gruix i amb un pes de 550 kg cadascuna. En elles es compon un diàleg amb l’obra ‘Mosaic del Pla de l’Os’ de Joan Miró situat al Pla de la Boqueria. Dues obres de dos grans artistes es poden contemplar a la Rambla.

El passat dilluns dia 5 es va fer la presentació en un acte encapçalat per Salvador Alemany, president de la Fundació del Gran Teatre del Liceu, la consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Natàlia Garriga, el tinent d’alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí i l’autor de l’obra, Jaume Plensa.

Unes portes per protegir l’espai que quedava sota les arcades del Liceu que donada la situació actual del barri, cada dia s’omplia de gent dormint, drogant-se o exercint la prostitució. Fa uns mesos el director artístic del Liceu, Víctor Garcia de Gomar va fer unes declaracions on deia: “Necessitàvem protegir un espai que s’havia convertit en difícil, amb violència i poc segur, amb violacions, prostitució, gent punxant-se heroïna, gent dormint-hi perquè no tenen cap més lloc i no volen marxar”. Unes portes per protegir la cultura de les elits de la realitat que s’està vivint en el barri del Raval.

No ha faltat gent que ha volgut donar la seva opinió a través de les xarxes socials.

https://twitter.com/joanRvallve/status/1566877652056686597

També us pot interessar:

El Malefici del Gran Teatre del Liceu – 1837 – 1994

Tags: Barcelona, Liceu

Notícies semblants: