El Ministeri de Defensa intenta reescriure la història de l’1 d’ Octubre en l’entrada d’Alcarràs a la Viquipèdia.

Poques hores després que s’anunciés que la pel·lícula catalana ‘Alcarràs’ serà la representant de l’Acadèmia espanyola de cinema als Oscar 2023, es van introduir uns canvis en la Viquipèdia per intentar esborrar el que va passar a la població del Segrià durant el referèndum de l’1 d’Octubre del 2017. Canvis que segons un perfil de Twitter creat per Daniel Canet, que detecta de forma automàtica les entrades a l’enciclopèdia que es fan des d’alguna adreça IP pertanyent al govern espanyol.

Per això van poder esbrinar que les modificacions les havia fet algú des del Ministeri de Defensa espanyol. En l’entrada d’Alcarràs a la Viquipèdia hi havia un apartat que parlava del Referèndum d’1 d’octubre de 2017 en el que es podia llegir:

“Alcarràs va ser una de les poblacions on la policia espanyola va carregar contra els ciutadans per evitar-ne la realització. Agents antiavalots de la Guàrdia Civil espanyola es van presentar al punt de votació a les 8.45 hores del matí i van topar amb 500 persones que els hi barraven el pas de forma pacífica. Varen atacar-les sense avís ni mediació prèvia deixant un rastre de 20 ferits.”

La modificació feta ahir pel Ministeri de Defensa va consistir a suprimir la referència a les càrregues de la policia espanyola contra els veïns i veïnes d’Alcarràs que volien votar i afegir a “referèndum” la paraula il·legal.

En declaracions de l’enginyer informàtic a RAC1, Josep Maria Ganyet explica que totes les modificacions queden registrades i hi ha robots que de forma automàtica detecten si el canvi l’ha fet alguna administració espanyola. En aquest cas la IP correspon al Ministeri de Defensa.

Al cap de pocs minuts de detectar aquesta manipulació de la història de l’1O a Catalunya, un altre usuari de la Viquipèdia va desfer els canvis per deixar-ho com estava abans. Avui ja podem llegir que la policia espanyola va carregar i la Guàrdia Civil va atacar a unes 500 persones. Recordem que per permetre el referèndum, l’alcalde d’Alcarràs Miquel Serra va ser condemnat a tres mesos d’inhabilitació i una multa.

Es veu que el govern espanyol no pot permetre que una pel·lícula que representarà a Espanya en els premis més prestigiosos de cinema, es vegi relacionada amb el que va passar a la població protagonista del film l’1 d’Octubre del 2017 i per això van voler reescriure la història, però han estat enxampats.

Tags: 1 Octubre, Alcarràs, Viquipèdia.

Notícies semblants: