Andalusia vol obrir una oficina a Catalunya per tal de captar empresaris que vulguin traslladar-se a la comunitat andalusa.

Palau de Sant Telmo – Seu de la Junta d’Andalusia

Dimarts passat el president de la Junta d’Andalusia, el popular Juanma Moreno va anunciar que eliminaria l’impost sobre el Patrimoni a la comunitat andalusa, convertint-se així en la segona comunitat autònoma amb menys impostos. A continuació el també president del PP andalús va fer una crida als empresaris catalans perquè s’estableixin a Andalusia. Aquestes van ser les seves paraules:

“Jo des d’aquí els dic als empresaris catalans que aquí està la seva terra, que aquí està la seva terra. A Catalunya hi ha impost de Successions i Donacions, aquí no, a Catalunya hi ha Patrimoni, aquí no. I a més aquí no ens independitzarem mai perquè som orgullosa part d’Espanya”. Escoltem-lo! 👇​

Segons avança avui el diari ‘El Español‘, el govern andalús treballa per obrir una delegació a Catalunya “per captar inversions amb les seves rebaixes fiscals”. Actualment, tenen una oficina a Madrid i una altra a Brussel·les, no amb finalitats d’atracció de capitals sinó per estratègia política. Recordem que el PP va ser molt crític amb les delegacions que la Generalitat obria a l’estranger.

Deixant de banda el que considerem sobre la supressió de l’impost sobre el Patrimoni, que en realitat afecta una ínfima part de la població, que no arriba ni a un 1% en Andalusia i és d’un 1,2 a Catalunya, per què Andalusia sempre centra les seves campanyes electorals i les seves actuacions en Catalunya? Sembla que tot el que vagi en contra del nostre país surt rendible electoralment a la comunitat andalusa. Per què no es dirigeixen també a altres comunitats autònomes com Madrid o el País Basc? Aquella frase “A por ellos que cantaven els andalusos quan acomiadaven als policies nacionals que venien a Catalunya amb motiu de referèndum de l’1O, ha passat del poble al govern autonòmic.

El president Pere Aragonès ja es va pronunciar ahir des de Nova York, on tenia una reunió amb responsables de dos organismes de l’ONU. Va dir que “per molt dúmping fiscal que facin, la comunitat andalusa no podrà competir mai amb el teixit empresarial català, potent i internacionalitzat”.

Tags: Andalusia, Empresaris

Notícies semblants: