Reobre un centenari restaurant del Gòtic que va haver de tancar per la pandèmia

Ca l’Agut – Foto: Facebook Restaurant Agut

Ca l’Agut, el quasi centenari restaurant de cuina casolana situat al carrer Gignàs, 16 del barri Gòtic de Barcelona torna a obrir les portes després que a l’abril de l’any passat es veiés obligat a tancar a causa de la pandèmia. No serà dirigit com sempre per la família Castellví – Agut com fins a l’any passat, ara les rendes d’aquest negoci les agafarà el grup de restauració Pitapes. Curiosament, Ca l’Agut va obrir quatre anys després de donar per acabada l’epidèmia de la mal anomenada ‘Grip Espanyola’ i es va veure obligat a tancar l’any passat per culpa d’una pandèmia.

Pitapes vol continuar amb l’especialitat que al llarg de 97 anys va tenir Ca l’Agut, la cuina tradicional catalana i de proximitat. Ca l’Agut va obrir l’any 1924 amb Agustí Agut al capdavant, avi del darrer propietari Jordi Castellví, que l’ha traspassat al grup Pitapes. Per l’amistat que l’uneix amb uns dels socis del grup, els hi va demanar que en la mesura del possible es mantingués la identitat d’aquell restaurant que cap als anys 50 i 60 del segle passat hi havia cua per poder entrar als migdies, motiu pel qual no servien cafè perquè la gent no fes sobretaula.

Ca l’Agut mantindrà la seva fisonomia, aquells menjadors amb taules i cadires antigues, estovalles de roba i un gran fons pictòric en les seves parets, tan sols han fet una neteja a fons per posar-lo a punt per a aquestes Festes de la Mercè. De moment obriran aquests dies, com una prova pilot, però l’obertura definitiva està prevista pel mes d’octubre. D’aquí a dos anys celebraran el centenari i ho volen fer amb l’establiment a ple rendiment.

Quan va obrir l’any 1924, Ca l’Agut era una de les típiques fondes de principis del segle passat, on se servien menjars tradicionals catalans i es podia dormir a un preu relativament econòmic. Molts dels seus clients eren treballadors del Port de Barcelona, marins que arribaven a port. Per la proximitat amb l’Ajuntament de Barcelona i l’oficina central de Correus, els clients del migdia solien ser funcionaris.

A la mort d’Agustí Agut, la gerència va passar a mans del seu gendre Josep Castellví i aquest la va passar al seu fill Jordi que el va regentar fins al seu tancament. Esperem que conservi aquell caliu que tenia. Aquí podeu conèixer tota la història de Ca l’Agut, des de 1924 al 2021, relatada per una persona que va néixer i viure en aquella fonda del carrer Gignàs, 16. 👇​

Ca l’Agut (1924-2021) Coneix la seva història 

Tags: Ca l'Agut, Reobre

Notícies semblants: