Els millors restaurants de cada barri de Barcelona

La Guia Repsol elabora cada any una llista amb els millors restaurants de cada barri de les grans ciutats espanyoles a qui els atorga una distinció anomenada Solet, similars a les estrelles que atorga la guia Michelin. Els encarregats de puntuar els diferents establiments són professionals de diferents àmbits laborals, sense cap vinculació directa amb el sector de l’hostaleria, però amb amplis coneixements en gastronomia. Professionals encarregats de trobar aquell establiment al qual val la pena tornar-hi.

Per qualificar-los es tenen en compte criteris com l’experiència del client, la utilització de productes de proximitat, la capacitat tècnica de l’equip de la sala o la cuina i presentació que ofereixen al client, tant en els plats com en els vins. Com en el cas de les estrelles Michelin, els Solets, també es poden anar acumulant, any rere any. Un restaurant amb tres Solets de Repsol és aquell que ofereix “una cuina que aprofundeix en el coneixement i mai perd el nervi per a superar-se en cada servei i oferir la seva millor versió. Treball de tu a tu amb els productors en la definició de matèries primeres. Celler excepcional i sala sempre alerta, que es mimetitza i funciona com un perfecte engranatge del qual el comensal és protagonista”, segons la Guia Repsol.

🌞​ Els Solets dels barris de Barcelona

☀️​ Sants-Montjuïc

🍴​ Terra d’Escudella (Carrer Premià, 20): Un restaurant amb un “passat com a associació cultural i llibreria, Roger Sánchez prepara un bon menú de cuina catalana que ronda els deu euros”.

🍴​ La Bodegueta de Cal Pep (Carrer Canalejas, 12): “Un bon lloc on prendre’s l’aperitiu, tant pels seus vins i vermuts com per les seves tapes”.

🍴​ La Terrassa Miró (Carrer Tarragona, 129): Amb un gran assortit de tapes i plats per a compartir. Destaquen les braves amb salsa de sobrassada i el pollastre ‘Franky‘, cruixent amb xile dolç.

☀️​ Les Corts

🍴​ Mà de Morter (Travessera de les Corts, 118-120): Un restaurant familiar que ofereix plats tradicionals, en especial peixos i cremes.

🍴​ Bolero Bar (Carrer del Remei, 2): Un lloc per esmorzar o prendre una copa a la tarda i al migdia tenen una oferta de cuina tradicional catalana.

🍴​ Les Corts (Carrer Pintor Tapiró, 45): Molt a prop del Spotify Camp Nou, trobem un restaurant petit que ens ofereix una “original presentació en els plats i tapes, on els peixos del Mediterrani són protagonistes”.

☀️​ Sarrià – Sant Gervasi

🍴​ Gerbard (Carrer d’Ivorra, 24): Amb la seva especialitat d’arròs amb cérvol el Gerbard, algun cop també ens ofereix música en directe.

🍴​ El Tomàs de Sarrià (Major de Sarrià, 49): Qui no coneix les famoses braves del Tomàs?

🍴​ Amaica Casa de Menjars (Carrer de Bertrand i Serra, 11, local 1): Una gran oferta de plats senzills i assequibles.

☀️​ Gràcia

🍴​ Pappa e Citti (Carrer Encarnació, 38): Restaurant italià on podem tastar plats típics de l’illa de Sardenya.

🍴​ Bar Bodega Can Ros (Roger de Flor, 303): La truita de carxofes o un entrepà de mandonguilles, són els que caracteritzen aquesta bodega fundada l’any 1970.

☀️​ Eixample

🍴​ Can Kenji (Carrer Rosselló, 325): Plats clàssics com sushi i opcions occidentals amb un toc japonès en un restaurant eclèctic.

🍴​ Sant Joan (Passeig de Sant Joan, 65): Cuina mediterrània amb plats típics de la cuina catalana com fideuada o llom amb ceba confitada.

☀️​ Horta – Guinardó

🍴​ La Bodegueta d’Horta (Carrer Pere Pau, 4): Una bodega de les d’abans on encara tenen vi a granel per comprar o prendre allà, acompanyat d’un formatge payoyo de Cadis, ibèrics de Huelva o xistorra de Navarra.

🍴​ Delicias (Carrer de Mühlberg, 1): “Històric bar del Carmel que Juan Marsé va posar en el mapa en els 60, en ‘Últimes tardes amb Teresa’. Pots assaborir tapes de sempre abans de passejar cap als Búnquers”.

🍴​ El Mirador (Carrer de Pasteur, 1): En Can Baró trobem un restaurant on podem tastar plats típics de la cuina espanyola.

☀️​ Nou Barris

🍴​ Bar Navarro (Carrer d’Argullós, 76): Esmorzars i plats combinats.

🍴​ L’Esquinica (Passeig de Fabra i Puig, 296): Les seves braves o el seu peix fregit de l’Ebre, imprescindibles per fer unes tapes.

🍴​ La Bodegueta d’en Miquel (Plaça dels Jardins d’Alfàbia, 3): Un lloc ideal per fer l’aperitiu amb un gran assortit de conserves i vi a granel.

🍴​ Casa Angelita (Carrer de Lorena, 20): L’arròs caldós amb llamàntol i les seves navalles, són la seva especialitat.

🍴​ La Cholita (C/ de Felip II, 244): “Aposta per l’orella de porc marinada, l’ostra del Delta i l’albergínia japonesa amb miso”.

☀️​ Sant Andreu – El Clot

🍴​ La Marcelina (Carrer de Costa Rica, 24): Cuina casolana i senzilla.

🍴​ Lanto (Carrer València, 646): Cuina de mercat en el barri del Clot.

☀️​ Poblenou

🍴​ L’Artesana (Carrer de Sant Joan de Malta, 150): Cuina catalana popular amb un toc d’innovació.

🍴​ Bar Trebol (Carrer Pujades, 221): Cuina gallega amb el típic pop o lacón.

🍴​ Belleville (Carrer del Joncar, 17): Cuina francesa, amb vins naturals i unes postres molt temptadores.

Tags: Millors Restaurants

Notícies semblants: