Siurana renuncia a ser un dels pobles amb més encant d’Espanya

Sens dubte Siurana és un dels pobles més bonics de Catalunya i potser de tot l’Estat, però això està passant factura als veïns d’aquest petit poble del Priorat. Ara l’Associació “Los Pueblos Mas Bonitos de España“, volien que Siurana formes part dels pobles amb més encant de l’Estat, però han contestat que no. Actualment, dos pobles catalans tenen aquesta distinció, Bagergue a la Vall d’Aran i Beget al Ripollès.

El motiu de negar-se és perquè ja tenen prou massificació de visitants al poble, en especial els caps de setmana i si reben aquesta distinció, el problema s’agreujaria, ja que segur seria un reclam per atraure més visitants.
L’alcalde de Cornudella de Montsant al qual pertany Siurana en declaracions a TV3 ha dit que això significaria “més cotxes, més autocars, i molta més afluència de gent, justament ara que estem treballant per regular aquesta situació. El que volem és que el poble no es massifiqui i que la gent que arribi a Siurana marxi contenta.”

Siurana és un poblet de 32 habitants, amb una casa rural, tres restaurants i un refugi, però sense wifi, un poble des d’on hi ha unes vistes espectaculars al pantà del mateix nom. Tot això ha fet que la gent es desplaci fins allà per gaudir de la natura i l’entorn de Siurana i això fa que molts caps de setmana, durant la setmana santa o els ponts es vegi col·lapsat pels turistes.

L’any 2019 l’Ajuntament va habilitar unes zones d’aparcament amb capacitat per a 181 vehicles, a un preu de 3 euros el dia, però sovint s’omplen a primera hora del matí i els visitants que arriben han d’esperar a Cornudella de Montsant fins que quedi una plaça lliure, així que han decidit renunciar a aquesta distinció per tal d’evitar més aglomeració de gent.

👉​ Coneix la història de Siurana, la joia del Priorat i un dels pobles amb més encant de Catalunya

 

Tags: Siurana

Notícies semblants: