Sant Joan de Déu engega la campanya ‘Cafè solidari’ per lluitar contra la soledat no desitjada

Des d’avui dia 21 fins al dia 30 d’octubre l’Obra Social de Sant Joan de Déu ha posat en marxa la campanya Cafè solidari per lluitar contra la soledat no desitjada. Sota el lema ‘La solidaritat que trenca soledats’, 400 bars i cafeteries de Catalunya s’han adherit a la campanya. Durant aquesta setmana ves al teu bar i fes un cafè solidari.

Es tracta que quan vagis a fer un cafè a un dels bars o cafeteries adherides, te’n prenguis un i paguis un altre. L’import recaptat de tots aquests cafès solidaris aniran destinats a programes per lluitar contra la soledat no desitjada, que no tan sols afecta la gent gran, sinó que cada cop afecta a més persones. Un problema que s’ha vist agreujat per la pandèmia de la Covid i que s’està convertint en la nova pandèmia silenciosa.

Segons dades de l’enquesta Òmnibus 2022:

🔸​ 30 milions de persones se senten soles en Europa
🔸​ 1 de cada 4 infants de 10 a 12 anys se sent sol
🔸​ El 26% dels i les joves afirmen sentir-se sols
🔸​ 1 de cada 3 persones d’entre 20 a 39 anys se sent sola
🔸​ El 50% dels majors de 80 anys viu amb sensació de soledat

La soledat no desitjada és cosa de tots i totes. Organitza un cafè solidari amb la teva família o els teus amics i a més de passar una estona agradable, ajudaràs a pal·liar la soledat de moltes persones. ​👉​ Aquí podràs comprar el kit per organitzar el cafè solidari que conté informació per als teus amics o familiars i 👉 aquí la tassa de ceràmica del Cafè solidari il·lustrada per l’artista Judit Canela, disponible en quatre colors amb el lema “Un cafè amb tu m’alegra el dia”.

 

Mapa dels establiments d’arreu de Catalunya adherits a la campanya ‘Cafè solidari’.

Tags: Cafè, campanya solidària, solidari

Notícies semblants: