L’Estat condemnat a indemnitzar als jutges catalans que van veure publicades les fotos del seu DNI


L’Estat espanyol ha estat condemnat pel Tribunal Europeu dels Drets Humans a indemnitzar als 20 jutges catalans que van dur a la justícia europea la publicació de la foto seu DNI en el diari ‘La Razón l’any 2014. Abans del referèndum del 9N, un grup de jutges catalans es van posicionar a favor del dret a decidir, signant un manifest en aquest sentit, per la qual cosa van ser investigats pel Consell General del Poder Judicial. En el manifest afirmaven que dins l’ordenament jurídic espanyol hi té cabuda un referèndum d’autodeterminació, així com el reconeixement de Catalunya com a nació.

El diari ‘La Razón‘ va publicar les fotos dels DNI dels jutges, amb el titular “La conspiració dels 33 jutges sobiranistes”. Ara el TEDH considera que es va vulnerar el dret a la intimitat dels magistrats i condemna a l’Estat espanyol a pagar una indemnització de 4.200 euros en concepte de danys morals i 4.000 euros per despeses judicials a cada jutge. En total 164.000 euros.

El motiu pel qual l’Estat ha estat condemnat, és perquè les fotografies publicades procedien de la base de dades de la policia espanyola, de la qual el director del diari ‘La Razón‘, Francisco Marhuenda, és comissari honorari.

Segons ha avançat ‘El Nacional’, l’Estat no presentarà recurs a la sentència del TEDH i ja s’hauria posat en contacte amb els jutges per demanar-los el compte corrent per tal de fer l’ingrés de les indemnitzacions. Ara tan sols falta que el diari faci pública una disculpa per haver vulnerat el dret a la intimitat dels jutges catalans que tan sols van expressar la seva opinió favorable al dret a decidir.

Tags: Condemnes, Estat

Notícies semblants: