Premi al comerç més emblemàtic de Barcelona per la Granja on va néixer el Cacaolat.


Com cada any per aquestes dates, s’ha celebrat la gala d’entrega dels Premis al Comerç de Barcelona, que el passat dimecres es van entregar a les Drassanes de Barcelona. En aquesta 23a edició, el Premi al comerç més emblemàtic de la ciutat ha estat per a la Granja Viader, l’establiment on ara fa 91 anys va néixer el batut de xocolata més popular de Catalunya, el Cacaolat.

Situada al carrer Xuclà, al barri del Raval, la quarta i cinquena generació de la família continuen al davant de l’establiment, amb Mercè Casademunt Viader i Marc Espuny Casademunt, apostant com sempre pel producte de proximitat. El jurat ha valorat especialment el fet que “durant més de 150 anys, la granja sempre s’hagi dedicat a la venda de llet i derivats”, des d’aquell 1870 quan Rafaela Coma va decidir obri una lleteria amb vaqueria en aquella Barcelona que s’obria fora de les muralles. També han tingut en compte que “el seu obrador és un dels pocs que continuen actius a la ciutat”.

👇 Aquí podeu conèixer la història de la Granja Viader 

La Granja M. Viader, on fa 88 anys va néixer el Cacaolat

Els premis estan distribuïts en diferents categories i com a novetat d’aquest any una menció especial a l’esforç i la resiliència del sector del comerç durant la pandèmia. El Premi al Comerç Emblemàtic, també s’entrega per primer cop aquest any, per valorar els establiments comercials emblemàtics en actiu que formin part del catàleg del patrimoni arquitectònic, històric-artístic i paisatgístic de la ciutat.

🥇​ Premi al Comerç de proximitat: Drogueria Rovira – Madrazo, 127
🎖️​ Menció Especial: Colmado Casa Buendia – Roger de Flor, 139
🥇​ Premi al Comerç Innovador: LaBar-Laundry Bar – Consell de Cent, 442
🥇​ Premi al Comerç Sostenible: Yes Future Positive Supermarket – Carrer Viladomat, 66 i Pujades, 197
🥇​ Premi al Comerç Emblemàtic: Granja Viader – Carrer Xuclà, 4
🥇​ Premi Albert González a la tasca de contribució a la promoció, innovació i coneixement del comerç de la ciutat: Fundació Barcelona Comerç.
🎖️​ Menció especial: Evaristo Sender Borrell

En la mateixa gal·la també es van entregar els guardons de l’11a edició dels Premis als Mercats de Barcelona, Jordi Maymó.

🥇 Premi Millor Iniciativa individual: Fruiteria Moreno, del Mercat del Carmel
🥇 Premi Millor Iniciativa col·lectiva: Associació de Venedors del Mercat de Sants.

​🎖️​ Menció especial per l’esforç i la resiliència del comerç durant la pandèmia:
​🔹​Iniciativa col·lectiva: Associacions de venedors dels mercats municipals de Barcelona
​🔹​Iniciativa individual: Òptica Cottet – Amb diverses botigues a la ciutat.

Tags: Barcelona, Premis Comerç

Notícies semblants: