Una estació d’esquí catalana entre les 10 millors d’Europa i la millor d’Espanya.


Com cada any el portal European Best Destinations elabora un rànquing de les millors estacions d’esquí d’Europa, a partir de les opinions dels seus usuaris. En el darrer any més d’1.200.000 viatgers de 184 països han visitat aquesta plataforma a la recerca de les millors estacions d’esquí del nostre continent.

D’entre les 110 estacions analitzades s’han triat 10 com les millors i entre elles hi ha una catalana, Baqueira Beret que ocupa la setena posició.

⛷️ El Top Ten de les estacions d’esquí d’Europa

1. Val Thorens a França

És la més nova de totes les grans estacions d’esquí del continent, ubicada a la Savoia francesa a 2.300 metres sobre el nivell del mar i compta amb més de 600 km de pistes.

2. Val Gardena a Itàlia

Dotze estacions d’esquí i 1.200 km de pistes ubicades en Val Gardena en les Dolomites italians.

3. Zermatt a Suïssa

Al cantó de Valais al sud de Suïssa trobem l’estació Zermatt – Matterhorn, amb 360 km de pistes a unes altures d’entre 1.620 i 3.883 metres sobre el nivell del mar, envoltades d’un espectacular paisatge alpí.

4. Kitzbühel a Àustria

En ple Tirol trobem l’estació de Kitzbühel, que els usuaris del portal European Best Destinations destaquen per ser la millor per acomiadar l’any. Per Cap d’Any i Any Nou fan uns focs artificials espectaculars. També fan baixades d’esquí alpí amb torxes.

5. Cortina d’Ampezzo a Itàlia

Al nord d’Itàlia molt a prop de la frontera amb Àustria, trobem Cortina d’Ampezzo, amb 120
km de pistes de diferents nivells.

6. Verbier a Suïssa

Més de 400 km de pistes de tots nivells conformen l’estació de Verbier, ubicada al cantó de Valais. És la porta d’entrada a la zona d’esquí dels 4 Vallées (Verbier, Nendaz, Veysonnaz i Thyon).

7. Baqueira Beret a Catalunya


A la Vall d’Aran tenim la millor estació d’esquí d’Espanya i la setena d’Europa. D’ella destaquen la seva àmplia oferta de pistes, des de les negres pels més experts ubicades a Vaquèira fins a les més senzilles per a principiants a Beret. 153 km de pistes distribuïdes en tres zones, Vaquèira, Beret i La Bonaigua.

8. Gstaad a Suïssa

Al cantó suís de Berna trobem l’estació de Gstaad caracteritzada pel luxe i els seus visitants de les més altes classes de la societat mundial.

9. Sölden a Àustria

Ubicada en la vall d’Ötztal a l’estat austríac del Tirol, Sölden ofereix 148 km de pistes per a tots els nivells, entre els 1.350 i 3.340 metres sobre el nivell del mar. Es pot arribar amb funicular o a través una carretera panoràmica des d’on podem veure les glaceres de Rettenbach i Tiefenbach.

10. Garmisch-Partenkirchen a Alemanya

Ubicada a l’estat alemany de Baviera, és el centre d’esports d’hivern més important d’Alemanya amb 60 km de pistes de tots nivells, destacant el descens olímpic de Kandahar. Una destinació ideal per a esquiar i patinar sobre gel.

⛷️ Pel que fa a l’Estat espanyol, el Top Ten de les estacions d’esquí segons el bloc de viatges i turisme Civitatis, el formen:

1. Baqueira Beret – Lleida
2. Sierra Nevada – Granada
3. Cerler – Osca
4. Boí Taüll – Lleida
5. Formigal-Panticosa – Osca
6. Candanchú – Osca
7. Fuentes de Invierno – Astúries
8. Astún – Osca
9. La Pinilla – Segovia
10. La Molina – Girona

Tags: Baqueira, Millors estacions

Notícies semblants: