CUINA

Recepta de cuina, com es fa – Bacallà confitat a la mallorquina


Ingredients:

– Un llom de bacallà per persona (en el seu punt de sal)
– 100 grams de sobrassada
– Dues cullerades de mel
– Una cullerada de pebre vermell dolç
– Una branqueta de fenoll
– Una branqueta de farigola
– Dos grans d’all
– Una patata per persona
– Un pebrot verd
– Un pebrot vermell
– 30 grams de pinyons
– Un ou de guatlla per plat (opcional)
– Sal i oli d’oliva verge extra.

Preparació:

– Pelar les patates, rentar-les i tallar-les en rodanxes no molt gruixudes. Rentem els pebrots, el verd el tallem a rodanxes i el vermell a tires no molt llargues.

– En una paella amb una mica d’oli fregim les patates i els pebrots, quan les patates estiguin daurades, ho traiem i reservem en un plat amb paper de cuina perquè absorbeixi l’oli.

– En la mateixa paella traient l’oli sobrant de fregir les patates, posem la sobrassada fins que es vagi desfent, afegim les dues cullerades de mel i una petita de pebre vermell dolç, remenem i reservem.

– Rentem i assequem el bacallà amb paper de cuina o un drap net, ha de quedar ben sec. En una cassola amb abundant oli, les branques de les herbes aromàtiques i els alls pelats i aixafats, submergim el bacallà i el deixem coure a foc lent uns 8 minuts. Ha de quedar confitat, no fregit.

– Agafem una safata pel forn i col·loquem les patates amb els pebrots com a base, damunt els lloms de bacallà coberts de la sobrassada amb la mel i uns quants pinyons a sobre. Ho fiquem al forn a 180° uns dos o tres minuts. Ho podem servir acompanyat d’ous de guatlla.

Per un bon aprofitament no llençarem l’oli de confitar el bacallà, el guardarem en un pot per fregir altres plats de peix.

Tags: Bacallà, sobrassada

Notícies semblants: