La Fiscalia demana presó per a Josep Maria Jové i Lluís Salvadó pel Referèndum de l’1O


La Fiscalia demana per a Josep Maria Jove, exsecretari general de Vicepresidència i actual diputat d’ERC, 7 anys de presó, 32 anys d’inhabilitació i 30.000 euros de multa. Per a Lluís Salvadó, exsecretari d’Hisenda, diputat del Parlament de Catalunya fins al 2022 i actual president del Port de Barcelona, 6 anys de presó, 27 anys i 3 mesos d’inhabilitació i una multa de 24.000 euros. Tots dos són acusats de malversació, prevaricació i desobediència per la seva suposada implicació en els preparatius del referèndum de l’1 d’Octubre del 2017.

Malgrat la modificació del Codi Penal aprovada amb els vots del PSOE i ERC, entre altres, en la que es modificava el delicte de malversació, la fiscalia sembla que segueix el que va fer el jutge del Suprem Manuel Marchena amb relació als presos polítics quan va fer la revisió de la condemna, mantenint la mateixa inhabilitació per a tots els que van demanar la revisió. Per Natàlia Garriga, actual consellera de Cultura demana un any d’inhabilitació i 28.000 euros.

Josep Maria Jové ja s’ha pronunciat al respecte a través del seu perfil de Twitter 👇

Tags: Fiscalia, Justícia, Presos polítics

Notícies semblants: