L’Asseguradora Catalana Occidente renuncia a la catalanitat i es queda amb Occidente.

La companyia d’assegurances Catalana Occidente va aprovar ahir la fusió de les quatre asseguradores que tenen actualment, Catalana Occidente, Plus Ultra, Bilbao i NorteHispana que operaran sota un sol nom, Occidente, renunciant així a la catalanitat que ha tingut la marca des de la seva fundació l’any 1864.

El consell de la companyia ha pres aquesta decisió en el marc del procés de simplificació corporativa que volen implementar al llarg d’aquest any 2023. La fusió Catalana Occident, Plus Ultra i Bilbao es farà aquest any, NorteHispana, dedicada a les assegurances de decessos, haurà d’esperar fins més endavant. Aquesta simplificació comportarà 550 baixes voluntàries entre els seus empleats.

En paraules del conseller delegat del grup, Hugo Serra, aquest afirma que amb l’elecció de la marca Occident pretenen “transmetre els valors de confiança, proximitat i professionalitat que hem aportat fins ara als nostres clients”.

Catalana Occident va néixer l’any 1864 amb un capital inicial de cinc milions de pessetes de la mà de Ferran de Delàs de Gelpí, un jove empresari gironí de 31 anys. Delàs va crear la Societat Catalana d’Assegurances contra incendis a prima fixa, que popularment es coneixia com ‘La Catalana’.

L’any 1959 Occidente es fa càrrec del control de ‘La Catalana’ i adopten el nom de Catalana Occident, que durant gran part del segle passat va ser una de les asseguradores punteres a Catalunya. Després del fet que l’any 2017 la companyia canvies el seu domicili de Barcelona a Madrid, no és d’estranyar que ara adoptin el nom d’Occident en lloc de ‘La Catalana’, com la coneixien en els seus inicis.

Tags: Catalana Occidente

Notícies semblants: