Arran del vídeo de la infermera de la Vall d’Hebron dues entitats denuncien perquè consideren abusiu el C-1 de català en les oposicions.


Arran del vídeo que va publicar una infermera de l’Hospital Vall d’Hebron en el que es queixava de l’obligatorietat de tenir el nivell C-1 de català per presentar-se a les oposicions i que s’ha viralitzat, dues entitats han presentat un Recurs Contenciós Administratiu contra l’Institut Català de la Salut (ICS), en representació de 42 sanitaris que treballen als hospitals Germans Trias i Pujol, Vall d’Hebron, Bellvitge i alguns CAP, perquè “consideren abusiu el requisit del català en les oposicions”. Aquestes dues entitats són Convivencia Cívica Catalana, que va ser la impulsora del moviment que va demanar el 25% del castellà a les escoles catalanes, Hablamos Español.

A la infermera gaditana, Begoña Suárez li han obert expedient per la gravació del vídeo en hores de feina, en un hospital públic, vestida amb la bata de la institució i no dur la mascareta, que recordem en els centres mèdics encara és obligatòria. Ara també ha saltat la notícia que TikTok li ha tancat el compte pels insults a la llengua catalana, concretament per dir “el puto C1 de català” i “la puta oposició”.

Per les xarxes socials ja corren vídeos amb el doblatge al català que també s’estan fent virals. Veiem un. 👇

 

Tags: català, denúncies

Notícies semblants: