L’Audiència de Barcelona arxiva vuit de les nou causes contra els professors de l’Institut El Palau de Sant Andreu de la Barca.


Segons informa el Punt Avui, l’Audiència de Barcelona ha arxivat vuit de les nou causes que tenien obertes els professors de l’Institut El Palau de Sant Andreu de la Barca, per un presumpte delicte d’odi i menyspreu contra els alumnes fills de guàrdia civils de la caserna del mateix poble, situada a pocs metres de l’Institut,  arran del referèndum de l’1 d’Octubre del 2017. Ara tan sols queda obert un cas, encara que quan es va fer la instrucció, el jutjat va resoldre que no s’havia comès cap delicte, en aquest últim cas l’Audiència ordena al jutjat instructor de Martorell que reobri el cas per trobar indicis de delicte.

En un principi els dos jutjats de Martorell que duien els casos, els van arxivar, però tant la Fiscalia com les acusacions particulars van presentar el corresponent recurs davant l’Audiència de Barcelona que ha resolt ara l’arxivament de vuit dels nou casos.

Recordem que els nou casos es van obrir per la denúncia de diverses famílies de guàrdia civils, perquè l’endemà de l’1O els professors van voler parlar a classe del que havia passat el dia anterior. Els dies següents l’institut va aparèixer amb pintades feixistes amb el nom dels professors denunciats. Les televisions nacionals van aprofitar el cas per denunciar l’independentisme català, cada dia les càmeres estaven davant l’Institut fent entrevistes als familiars dels alumnes que carregaven contra els professors.

El diari El Mundo va publicar les fotos dels professors amb nom i cognom, foto que va compartir el llavors president de ‘Ciudadanos‘, Albert Rivera. Esperem que ara les televisions dediquin el mateix temps que van dedicar llavors per carregar contra els professors i alguns polítics demanin perdó. Per respecte als professors no inclourem la foto amb les pintades a la façana de l’institut.

En aquells dies molta gent va sortir al carrer per donar suport als professors amb el lema majoritari ‘Jo també soc docent de l’Institut el Palau’. Malgrat la pluja a Sant Andreu de la Barca la gent es van concentrar davant l’ajuntament. 👇

 

Tags: Institut El Palau, Professors

Notícies semblants: