Pilarín Bayés recrea la vida d’alguns pobles de Catalunya a través de murals.


La dibuixant i ninotaire osonenca Pilarín Bayés està decidida a crear un centenar de murals de grans dimensions fets en porcellana, on es recrea la vida dels municipis, reflectint en ells els seus monuments, les entitats culturals i socials o els personatges rellevants de cada localitat. De moment ja té fets una vintena i està treballant en quinze propostes més.

La seva idea és fer el mateix que va fer l’any 2010 amb els parcs infantils inspirats en contes populars dibuixats per ella, concretament de parcs d’en Patufet es van fer més d’una vintena a Alella, Cabrils, Castellbell i el Vilar, La Garriga, Les Franqueses del Vallès, Masquefa, Navàs, Parets del Vallès, Sallent, Sant Climent de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Sant Salvador de Guardiola, Sant Vicenç de Montalt, Santa Eugènia de Berga, Santa Margarida i els Monjos, Sentmenat, Tona, Tordera, Vallbona d’Anoia, Vic, Vilassar de Mar, entre altres. També es van fer altres parcs dedicats a la Caputxeta vermella o els Tres porquets.

Pilarín Bayés malgrat la pèrdua de la seva filla a finals de l’any passat, no ha perdut les ganes de treballar. “Als seus vuitanta-un anys i amb la il·lusió de sempre, ara es retroba amb aquells muralistes mexicans que va estudiar quan feia Belles Arts a Barcelona i que tant admirava”, diuen en un comunicat de l’Estudi de Pilarín Bayés.

De moment ja s’han fet els murals a Barcelona, Vic, Manlleu, Vilassar de Mar, Tordera i Calella. Ara estan treballant en el projecte per a fer els de Caldes de Malavella, Sant Pere Pescador, Igualada, la Pobla de Segur, Amposta, Salou, Cabrera de Mar i Pineda de Mar.

El de Vilassar de Mar és un gran mural de 8 x 2 metres, fet de gres porcellànic en el qual podem veure llocs emblemàtics com la Torre d’en Nadal, l’església, el Mercat Municipal, la Sénia del Rellotge, l’Ajuntament, Can Bisa, l’Ateneu, la porta del cementiri o les casetes dels pescadors, entre altres. També es reflecteixen els tres sectors de la Festa Major (pagesos, mestres d’aixa i pescadors-contrabandistes), amb els capgrossos o el drac i com no podia faltar a Vilassar de Mar, el vermut.

 

També us pot interessar:

Pilarin Bayés pinta flors al taüt de la seva filla per acomiadar-se d’ella (31.10.2022)

Tags: murals, Pilarin Bayes, Pobles

Notícies semblants: