Per primer cop en els 700 anys d’història de l’Escolania de Montserrat, el cor incorporarà noies.


L’Escolania de Montserrat es va crear al segle XII quan es va fundar el monestir benedictí a la muntanya de Montserrat, el que fa que es pugui considerar com a l’escola de música en actiu més antiga d’Europa. Des dels seus inicis tan sols poden formar part del cor de veus blanques els nois de 9 a 14 anys.

Han hagut de passar més de set-cents anys perquè el cor de l’Escolania incorpori també noies. Segons ha avançat Catalunya Ràdio, es crearà un altre cor format per nois i noies de 17 a 24 anys. Els nous escolans i escolanes hauran de complir uns requisits per poder accedir-hi.

🔹  Un bon nivell de lectura musical
🔹  Experiència en cant coral
🔹  Sensibilitat amb el cristianisme
🔹  I, si és possible, que estiguin cursant estudis de cant.

En principi pensen que el nou cor comenci a cantar al setembre, coincidint amb l’inici del nou curs escolar, però abans hauran d’haver passat unes proves que es faran el 27 de maig i el 3 de juny. El nou cor substituirà un cap de setmana al mes al cor tradicional, perquè els nois puguin tenir un cap de setmana lliure al mes. A diferència del cor tradicional, els components del nou cor no conviuran amb els petits que estan interns en les dependències de l’Escolania.

Recordem que el cor de l’Escolania de Montserrat canta diàriament, durant la salve i les vespres, a la Basília de la Mare de Déu de Montserrat, excepte quan fan alguna gira per altres països, com ara fa poc, quan van participar en el Festival de les Arts d’Adelaida, a Austràlia.

També us pot interessar 👇 

Lletra i Videoclip de la Cançó d’en Sergio Dalma i l’Escolania de Montserrat – Em dónes força

Tags: Escolania Montserrat

Notícies semblants: