CUINA

Recepta de Cuina, Com es fa – Rosquilles d’anís

Un dels plats que recull el Corpus de la cuina catalana, l’inventari de plats típicament catalans, editat per la FICCG i la Fundació Viure el Mediterrani (FUVIME) el 2006, i del qual el 2011 es va publicar una versió millorada i ampliada, Corpus del Patrimoni Culinari Català, són les Rosquilles d’anís.

Ingredients:

– 1½ kg de farina.
– 3 ous.
– 15 cl de llet.
– 15 cl d’oli.
– 15 cl d’anís.
– 175 g de sucre.
– 1 culleradeta de llevat en pols.
– 1 sobre de gasosa.
– 1 tubet d’esperit de llima.

Preparació:

Barregeu amb força els ous, la llet, l’oli, l’anís, 100 g de sucre i l’esperit de llima.

Afegiu-hi la farina, el llevat i la gasosa, i treballeu-ho fins a formar una pasta compacta.

Talleu trossets de pasta, feu-ne petits xurros i ajunteu-ne els extrems tot formant petits discs foradats pel mig.

Deixeu-les reposar una estona, i poseu-les al forn preescalfat prèviament fins que siguin cuites.

Ensucreu-les amb la resta de sucre quan els tragueu del forn.

Tags: Rosquilles d'anís

Notícies semblants: