La multinacional química suïssa Arxada tria Barcelona per ubicar el seu centre d’excel·lència.


La multinacional suïssa Arxada amb seu a Basilea, dedicada a la fabricació de productes químics especials, líder en solucions de control microbià, ha triat Barcelona per ubicar el seu centre d’excel·lència, des d’on donarà suport als altres 38 centres que tenen en 35 països d’arreu del món, amb un total de 3.600 treballadors.

L’empresa preveu començar a operar en Barcelona el pròxim mes de juny, creant 100 llocs de treball en les noves instal·lacions que se situaran en la Torre de Llevant de la Zona Franca. El conseller delegat d’Arxada, Marc Doyle ha afirmat que Barcelona ofereix “l’accés a un pol de talent emergent molt interessant”, la capital catalana “s’està convertint ràpidament en el destí preferit per a les principals empreses tecnològiques”.

Les noves oficines d’Arxada a Barcelona se centraran en les finances, les tecnologies de la informació i comunicació (TIC), els recursos humans i els departaments comercials. Aquesta operació ha comptat amb el suport d’Acció, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya.

Arxada és una companyia global de productes químics especialitzats basada en la ciència que desenvolupa química i solucions innovadores. L’empresa se centra en diverses àrees de negoci, principalment: la salut humana i la nutrició; la cura de la llar i personal; les pintures i recobriments, i la protecció de la fusta, amb una àmplia cartera de productes i solucions diversos.

Darrerament, moltes empreses estrangeres estan apostant per Barcelona per ubicar els seus centres de referència o innovació, com fa poc ho va anunciar la farmacèutica britànica AstraZenecaKerry Group, l’empresa irlandesa dedicada a la indústria alimentària que també ha anunciat que crearà un nou hub d’innovació pels mercats del sud d’Europa a la Ciutat Comtal.

Tags: Barcelona, Industries

Notícies semblants: