Ja tenim el Google Maps amb indicacions de veu en català


Per fi ja tenim les indicacions d’un dels GPS més utilitzats del món en català. Fins ara el Google Maps només oferia la possibilitat de llegir les indicacions en català, però a partir d’ara incorpora el servei de veu del navegador en la nostra llengua.

Molts usuaris que reivindicaven aquesta funció, es van dur la sorpresa divendres passat quan van sentir per primer cop les indicacions en català. Si encara no us ha canviat, el que hem de fer és actualitzar l’aplicació tant en Android com en iOS i tenir el mòbil configurat en català.

Moltes entitats, associacions i particulars reivindiquen des de fa anys més presència del català en serveis digitals. L’Aliança per la Presència Digital del Català, plataforma formada per Òmnium Cultural, Plataforma per la Llengua o l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), entre altres, ha celebrat aquesta bona notícia. “Tot i ser encara incipient, és una gran notícia perquè molts usuaris que tenien el telèfon configurat en altres idiomes per disposar de veu a Maps, ara el poden configurar en català”., afirmen a través del seu perfil de Twitter.

A principis d’aquest mes va ser TikTok la xarxa que va incorporar el català, ja permet utilitzar la nostra llengua en els subtítols d’anuncis d’empreses i institucions i esperem que aviat es faci extensible a tots els usuaris.

Tags: català, Google maps, tikTok

Notícies semblants: