Tanquen temporalment la Maternitat d’Elna per haver detectat esquerdes importants a l’edifici.


Segons va avançar ahir Ràdio Arrels, la Veu de la Catalunya Nord, la Maternitat d’Elna haurà de tancar durant almenys quatre mesos per l’aparició d’unes esquerdes considerables a l’edifici. Davant el perill d’esfondrament que podria tenir, l’alcalde de la ciutat ha decidit el tancament immediat fins que s’inspeccioni l’edifici i es facin les obres necessàries.

Algunes fonts apunten que a causa de la sequera que estem patint aquest any, es podria haver produït un moviment del sol que hauria provocat les esquerdes. A l’escala principal de l’edifici que és de marbre, s’han detectat esquerdes als laterals que podrien fer que caigués.

El comunicat de l’Ajuntament diu que “una visita de control obliga el municipi a fer obres de seguretat amb urgència a la Maternitat i al tancament total de l’edifici a partir del 27 d’abril del 2023”. L’alcalde, Nicolàs García, ja ha dit que no es preveu que torni a obrir abans del setembre, “he preferit tancar abans que ningú es fes mal. Potser trigarà un mes, pot ser dos, el temps necessari per fer la feina que cal fer.”

També s’estan plantejant fer una crida tant a la Catalunya del Nord com la del Sud per tal de recollir fons per poder fer front a les obres. Mentre es fan els treballs de rehabilitació, possiblement es farà una exposició permanent al parc de la Maternitat que cada any rep 40.000 visitants.

Recordem la història de la Maternitat d’Elna fundada per Elisabeth Eidenbenz l’any 1939 per acollir a dones a punt de donar a llum, rescatades de diversos camps de concentració del sud de França, moltes d’elles refugiades a causa de la Guerra Civil Espanyola. 👇

El Camp de Concentració d’Argelers, la Maternitat d’Elna i la gran tasca d’Elisabeth Eidenbenz

Tags: Maternitat d'Elna, Tancament

Notícies semblants: