La Cuca de Llum del Tibidabo finalista en uns prestigiosos premis d’arquitectura.


La Cuca de llum, el nou funicular que des de fa dos anys puja fins al Tibidabo, ha quedat finalista en els premis Architizer A+, en la categoria de ‘Projectes de transport sostenible’. Aquests guardons s’entreguen des de fa onze anys per reconèixer els projectes més significatius en l’àmbit de l’arquitectura.

Per primer cop s’incorpora aquesta categoria per guardonar els projectes de transport que es basin en sistemes i materials sostenibles i segueixen les millors pràctiques relacionades amb el disseny, la construcció i les operacions ètiques.

El resultat se sabrà el 30 de maig després que hagi finalitzat el procés de selecció dels guanyadors de cada categoria, que sortiran de la decisió d’un jurat format per professionals del sector i el resultant d’un procés de votació popular en el que tots podem participar.

La Cuca de llum que va entrar en funcionament el juny del 2021 per substituir a l’antic funicular del Tibidabo, és obra de l’estudi d’arquitectura MIAS Arquitectes de Barcelona. El seu nom és perquè a la nit és visible des de gran part de la ciutat com si fos un cuc de llum que s’arrossega per la muntanya. Si voleu que un projecte català sigui el guanyador del premi ‘Projecte de transport sostenible’, només us heu de registrar a la web Architizer A+ i a continuació votar pel projecte 100% català.

Notícies relacionades:

La Cuca de Llum ja puja fins al Tibidabo (14.06.2021)

Tags: Cuca de Llum, Premis Architizer A+, Tibidabo

Notícies semblants: