ACTUALITAT

Un jutjat investiga a Toni Soler, Jair Domínguez i Judith Martín pel gag de TV3 de la Verge del Rocío.


El jutjat número 5 de Sant Feliu de Llobregat investiga al director i presentador del programa ‘Està passant’ de TV3, Toni Soler, l’altre presentador Jair Domínguez i a Judit Martín, que en el gag interpretava el paper de la Verge del Rocío, per un presumpte delicte d’escarni als sentiments religiosos.

El jutge ha admès a tràmit la denúncia presentada per la Fundació Espanyola d’Advocats Cristians contra els autors i intèrprets de l’esquetx. En el gag que es va fer el passat mes d’abril, Judit Martín anava disfressada de la Verge del Rocío, imatge molt venerada a Andalusia, amb un nino que representava al nen Jesús i feia bromes, algunes d’elles de caràcter sexual, que Advocats Cristians consideren vexatòries i ofensives, a més de considerar que l’esquetx va ser una “representació escarnidora dels sentiments religiosos, cristianòfoba i  andalusòfoba“.

El Codi Penal castiga amb multes de 8 a 12 mesos a qui cometi delicte d’escarni contra els sentiments religiosos: “Incorreran en la pena de multa de vuit a dotze mesos aquells que, per ofendre els sentiments dels membres d’una confessió religiosa, facin públicament, de paraula, per escrit o mitjançant qualsevol mena de document, escarni dels seus dogmes, creences, ritus o cerimònies, o vexin, també públicament, als qui els professen o practiquen”.

Recordem que en el programa ‘Polònia’, en alguna ocasió també han fet paròdies sobre la Verge de Montserrat, la nostra Moreneta, que no deixa de ser una Mare de Déu com la del Rocío i ningú ho va denunciar.

Tags: denúncies, Toni Soler

Notícies semblants: