La Policia espanyola i els Mossos tenen el llistat amb les dades dels socis que tenia l’ANC el 2017


Segons publica elMón, el Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) estaria investigant com ha arribat a mans de la Policia Nacional i els Mossos d’Esquadra un llistat amb el nom, DNI i correu electrònic dels socis que tenia l’Assemblea Nacional Catalana l’any 2017, concretament el llistat seria de data de l’octubre quan es va celebrar el referèndum.

En un principi aquest llistat estava només en poder dels Mossos d’Esquadra, però en l’episodi que va protagonitzar la Policia Nacional a finals d’octubre, interceptant les furgonetes dels Mossos carregades de documentació que es dirigien a la incineradora de Sant Adrià del Besòs, la documentació va passar a mans de la Policia Nacional, entre ella el llistat amb les dades dels 53.000 socis que tenia l’ANC en aquells dies, presidida per Jordi Sánchez.

Ara el TEDH arran d’una denúncia presentada per part de les víctimes del presumpte espionatge dels Mossos, està investigant com van aconseguir aquest llistat. La versió que donen els Mossos sobre com van obtenir aquesta documentació, és d’allò més surrealista, diuen que un suposat informador o confident els va intentar vendre una informació i quan els agents no van acceptar, els Mossos li van trobar una targeta de memòria amagada en una sabata. El confident va intentar empassar-se la targeta, però els agents ho van poder evitar i d’aquesta manera es van fer amb les dades que contenia, uns 3.000 arxius, entre ells un Excel amb les dades dels 53.000 socis de l’ANC. De moment l’Assemblea Nacional Catalana, ara presidida per Dolors Feliu, no s’ha pronunciat al respecte.

Tags: ANC, Mossos, Policia Nacional, socis

Notícies semblants: