Alliberen quatre tortugues marines amb una gran festa al Prat de Llobregat

Foto: Fundació CRAM

Ahir al matí la platja del Prat de Llobregat va acollir centenars de persones per assistir a l’acte d’alliberament de quatre tortugues marines organitzat per la Fundació per a la Conservació i Recuperació d’Animals Marins (CRAM). Els voluntaris i voluntàries del CRAM i els representants de la campanya “Pescadors a favor del mar” van alliberar a Amparo, Canareba, Tecla y Catalina, quatre exemplars d’entre 10 i 35 anys, de l’espècie Caretta caretta.

Totes quatre havien estat recuperades pel CRAM després que fossin capturades accidentalment per pescadors de la zona i que ara han tornat al seu hàbitat natural, amb l’acte anomenat “Torna a Casa”. Han estat un temps en les instal·lacions del CRAM recuperant-se de problemes que presentaven quan van ser capturades, una d’elles tenia problemes digestius i pulmonars i les altres defecaven plàstics. Avui que celebrem el Dia Mundial del Medi Ambient, això ens hauria de fer reflexionar sobre com podem evitar que els plàstics arribin al mar, causant danys a la flora i fauna marina.

L’acte “Torna a casa” va començar a les 10 del matí amb la presència del director general de Polítiques Ambientals i del Medi Natural, Marc Vilahur i el president de la Fundació CRAM, Josep Lluís Pal. Al llarg del matí es van fer diferents activitats relacionades amb la conservació del medi ambient. El CRAM també presentava una exposició sobre les accions que duen a terme durant l’any.

Després de veure un simulacre de rescat d’una tortuga marina pels especialistes del CRAM, a les 12 del migdia va començar l’alliberament de les quatre tortugues, davant l’expectació de centenars de persones que s’arreplegaven al voltant.

Tags: Alliberament tortugues, CRAM

Notícies semblants: