Evacuat en helicòpter des de la Vall de Núria, un excursionista que havia ingerit tora blava, la planta més tòxica d’Europa.


Ahir a la tarda els Bombers de la Generalitat de Catalunya van haver d’evacuar en helicòpter des de la Vall de Núria un excursionista que es va intoxicar per ingerir tora blava, la planta més tòxica d’Europa, que en alguns casos pot resultar mortal. Segons publiquen els Bombers al seu perfil de Twitter, cap a un quart de set de la tarda van rebre l’avís alertant que un home d’uns cinquanta anys es trobava malament, estava marejat i vomitava.

Quan els serveis d’emergència van arribar als voltants del Pic de l’Àliga on es trobava l’home, van observar que tenia dificultats per moure’s, el pols molt dèbil i les extremitats presentaven un color blavós, indicador de la manca d’oxigen. Un cop monotonitzat i estabilitzat va ser traslladat en helicòpter a l’Hospital Josep Trueta de Girona en estat greu, però després el van haver d’evacuar a l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona on va quedar ingressat en estat greu.

Com diuen els Bombers en la seva publicació, la tora blava es pot confondre amb l’api silvestre, i per això demanen que davant el dubte, ens abstinguem d’ingerir-la, ja que la ingestió d’un mil·ligram pot resultar mortal per a un nen o una persona amb el sistema immunitari debilitat.

👇  Coneguem la Tora blava, la planta més tòxica d’Europa

Tags: Tora Blava, toxicitat

Notícies semblants: