INGREDIENTS:
- 300 grams de carn picada de vedella
- 300 grams de carn picada de porc
- Una sípia gran o dues mitjanes
- Una melsa de sípia
- 1/2 litre de brou de peix
- Dues llesques de pa de motlle
- Un got de llet
- 2 ous
- Canyella
- 1 ceba
- 3 o 4 alls
- Julivert
- 1 full de llorer
- 1 got de vi blanc
- Farina
- Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra.
Per a la picada:
- 10 ametlles i 10 avellanes torrades
- Un gra d’all.
- Julivert
- Un polsim de sal
PREPARACIÓ:
Posem les dues llesques de pa de motlle a estovar en el got de llet. Barregem les dues carns picades i li afegim la molla de pa escorreguda, un gra d’all ben picat i una mica de julivert. Salpebrem, afegim un polsim de canyella i els dos ous. Remenem bé perquè s’integrin tots els ingredients i comencem a fer les boletes de les mandonguilles.
Enfarinem les mandonguilles i les fregim en una paella amb abundant oli ben calent. Quan estiguin daurades, les traiem i les posem sobre un paper de cuina perquè deixin anar l’oli.
En una cassola amb un raig d’oli d’oliva, afegim un all sencer i quan comenci a daurar-se, el retirem i el guardarem per a la picada. En el mateix oli posem la ceba ben picada i quan comenci a enrossir-se afegim la melsa de la sípia, remenem i ho deixem a foc molt lent.
Tallem la sípia en trossos mitjans i els afegim a la cassola, remenem i aboquem el got de vi blanc. Salpebrem i quan s’hagi evaporat l’alcohol, incorporem les mandonguilles, el brou ben calent i un full de llorer. Ho deixem que cogui uns 15 minuts. Mentre va fent xup-xup, preparem la picada que l’afegirem cinc minuts abans d’acabar la cocció i rectificarem de sal si cal.