CUINA

Recepta de Cuina, Com es fa – Mandonguilles amb sípia


INGREDIENTS:

  • 300 grams de carn picada de vedella
  • 300 grams de carn picada de porc
  • Una sípia gran o dues mitjanes
  • Una melsa de sípia
  • 1/2 litre de brou de peix
  • Dues llesques de pa de motlle
  • Un got de llet
  • 2 ous
  • Canyella
  • 1 ceba
  • 3 o 4 alls
  • Julivert
  • 1 full de llorer
  • 1 got de vi blanc
  • Farina
  • Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra.

Per a la picada:

  • 10 ametlles i 10 avellanes torrades
  • Un gra d’all.
  • Julivert
  • Un polsim de sal

PREPARACIÓ:

Posem les dues llesques de pa de motlle a estovar en el got de llet. Barregem les dues carns picades i li afegim la molla de pa escorreguda, un gra d’all ben picat i una mica de julivert. Salpebrem, afegim un polsim de canyella i els dos ous. Remenem bé perquè s’integrin tots els ingredients i comencem a fer les boletes de les mandonguilles.

Enfarinem les mandonguilles i les fregim en una paella amb abundant oli ben calent. Quan estiguin daurades, les traiem i les posem sobre un paper de cuina perquè deixin anar l’oli.

En una cassola amb un raig d’oli d’oliva, afegim un all sencer i quan comenci a daurar-se, el retirem i el guardarem per a la picada. En el mateix oli posem la ceba ben picada i quan comenci a enrossir-se afegim la melsa de la sípia, remenem i ho deixem a foc molt lent.

Tallem la sípia en trossos mitjans i els afegim a la cassola, remenem i aboquem el got de vi blanc. Salpebrem i quan s’hagi evaporat l’alcohol, incorporem les mandonguilles, el brou ben calent i un full de llorer. Ho deixem que cogui uns 15 minuts. Mentre va fent xup-xup, preparem la picada que l’afegirem cinc minuts abans d’acabar la cocció i rectificarem de sal si cal.

Tags: Mandonguilles amb sípia

Notícies semblants: