Londres i Berlín tindran les primeres escoles catalanes homologades a l’estranger

El curs vinent el govern de la Generalitat de Catalunya engegarà una prova pilot obrint escoles catalanes a dues capitals europees, l’Escola Catalana a Londres i la CatEscola a Berlín, totes dues per a nens d’entre 1 i 16 anys. Educació vol exportar el model d’escola catalana a l’estranger. Aquestes seran les primeres escoles catalanes homologades a l’estranger.

L’educació que s’imparteixi en aquestes escoles estarà homologada pel Departament d’Educació i un cop acabats els cicles els nois i noies tindran les acreditacions homologables del B2 o C1 de català, segons l’edat de l’alumne. L’objectiu és reforçar el català a la Catalunya exterior i augmentar-ne la presència en altres països. També, es reconeixeran oficialment les escoles catalanes com a comunitats catalanes a l’exterior amb l’objectiu que puguin optar a finançament directe en convocatòries de subvencions.

Poder tenir una escola catalana a l’exterior era una reivindicació que feia anys demanaven les persones catalanes emigrades, principalment de parelles joves i de mitjana edat que, malgrat residir fora de Catalunya, volen que els seus fills no perdin el contacte amb la llengua i cultura catalana. Aquesta prova pilot en les dues capitals europees, partirà de les escoles, comunitats i casals que ja estan en marxa actualment.

A hores d’ara, les escoles catalanes les organitzen les comunitats catalanes a l’exterior. N’hi ha vuit arreu del món: Londres, Berlín, Basilea, Colònia, Munic, Estocolm, Los Angeles i Edimburg.

Tags: Escola catalana

Notícies semblants: