Vox deixa la biblioteca municipal de Borriana sense cinc revistes catalanes, entre elles Cavall Fort i Enderrock.


Amb l’arribada del PP i VOX al govern de la Comunitat Valenciana, els drets dels catalans i catalanes ja s’estan ressentint. Una de les primeres mesures que ha pres l’Ajuntament de Borriana al sud-est de Castelló, ha estat cancel·lar les subscripcions que la biblioteca municipal tenia amb cinc revistes catalanes: Camacuc, Cavall Fort, El Temps, Enderrock i Llengua Nacional.

Així que a partir d’ara els infants borrianencs ja no podran llegir Camacuc ni Cavall Fort a la biblioteca i els joves amants de la música catalana tampoc Enderrock. Fa tres anys VOX ja va demanar en un ple que es donessin de baixa de les subscripcions d’aquestes revistes, llavors no va ser possible, però ara amb l’alcaldia en mans del PP i el conseller de cultura de VOX, ho han aconseguit.

Jesús Albiol, el nou conseller de cultura de Borriana es vanagloria de la fita aconseguida amb aquestes paraules: “Misión cumplida”. Segons publica en el seu perfil de Twitter, no vol que l’Ajuntament de Borriana continuï promovent el separatisme amb els diners dels borrianencs. “No somos catalanes de segunda, somos valencianos y españoles de primera”.

Moltes han estat les reaccions a aquesta mesura presa per Albiol, entre elles la de la revista Sapiens, que si es tracta d’un problema econòmic (ironia), s’ofereix a enviar gratuïtament, sense cap mena de subscripció, la seva revista a la biblioteca de Borriana.

Aquest és el perill que tenim tots els ciutadans dels Països Catalans si el PP arriba al govern central i necessita el suport de VOX, ja ho estem veient en els ajuntaments i comunitats. Els nostres drets es veuran minvats considerablement o potser anul·lats totalment. Esperem que en aquestes pròximes eleccions generals, la gent catalana voti amb seny.

Està clar que cada consistori pot decidir quines subscripcions té la biblioteca municipal, però les paraules del conseller Albiol, no serien demostratives que s’anul·la la subscripció per una catalanofòbia i no per un tema econòmic? No seria objecte d’una investigació per un presumpte delicte d’odi contra tota la cultura catalana?

Tags: Censura, VOX

Notícies semblants: