CUINA

Recepta de Cuina, Com es fa – Arròs del Senyoret

L’Arròs del Senyoret, típic del País Valencià, es diu així perquè és un plat en el qual el peix i el marisc es presenta net i pelat, perquè els ‘senyorets’ no s’embrutin les mans pelant les gambes, llagostins o escamarlans o agafant les closques dels musclos.

 🥘  Ingredients:

 •  1/2 kg d’arròs bomba
 •  1/2 kg de peix (rap, mero, morralla, etc.)
 •  Una ceba
 •  Dos tomàquets
 •  Dos grans d’all
 •  Dos calamars
 •  Una sípia
 •  6 llagostins
 •  6 escamarlans
 •  6 gambes
 •  Uns brins de safrà
 •  Pebre vermell dolç
 •  Julivert
 •  Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra.

 🥘  Preparació:

▪️  En una paella amb una mica d’oli posem un gra d’all sencer i quan estigui daurat, el retirem i fregim els llagostins, els escamarlans i les gambes. Pelem el marisc i el reservem. Amb les pells, la morralla o peix de roca i les espines del rap o mero, preparem un fumet.

▪️  En una olla amb uns dos litres d’aigua posem el peix, les espines els caps i les pells del marisc. Quan comenci a bullir, baixem una mica el foc i deixem coure uns 15 o 20 minuts a foc lent. Un cop fet el colem i reservem.

▪️  A la paella on hem fregit el marisc, sofregim els calamars i la sípia tallats a trossos d’uns dos centímetres. Afegim la ceba a trossets petits i els alls. Quan comenci a enrossir-se incorporem el tomàquet ratllat i deixem fer el sofregit a foc lent uns 10 minuts. Salpebrem i posem una cullerada de pebre vermell dolç.

▪️  Incorporem l’arròs, remenem perquè agafi el gust del peix, posem els brins de safrà i afegim el fumet de peix ben calent. Deixem que cogui a foc alt uns 10 minuts, baixem el foc i deixem coure uns 15 o 20 minuts més, fins que l’arròs absorbeixi tot el caldo.

▪️  Cinc minuts abans d’acabar la cocció posem trossets de peix (rap, mero) i el marisc pelat. Espolsem una mica de julivert tallat petit pel damunt. Quan tanquem el foc, deixem reposar 5 minuts abans de servir.

Tags: Arròs del Senyoret

Notícies semblants: